lauantai 16. helmikuuta 2013

Mascarponebrowniet

Blogini lukijoille ei ole varmaan vielä selvinnyt se, että Rakastan suklaata. En nyt välttämättä söisi suklaata kilo- tai levytolkulla, mutta rakastan leipoa siitä. Tykkään tehdä konvehteja, brownieita, suklaakakkuja, cookieita. Kehitellä uusia makuja ja yhdistelmiä. (Pitääkin laittaa tässä joku päivä luottocookie-reseptini ja siihen muutama makuyhdistelmä blogiin.)

Jääkaapissa oli vielä muutama purkki mascarponea, joten siitä sitten leipomaan. Tein aika lailla tavallisen brownien ja siihen mascarponemassaa, jolla sitten marmoroin sen brownien. Jujuksi tähän ohjeeseen palastelin 2 isoa Daimia.Lisäksi käytin leivinjauhetta, jotta tulee ilmavampi koostumus. Usein teen browniet ilman leivinjauhetta.




Brownie:
200 g voita
150 g tummaa suklaata
4 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja (AnniHelena tms, muu leivontakarkeajauhatus)
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaota (VanHouten)
2 Daimia palasteltuna

Mascarponemassa:
2 prk mascarponea
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria/ 1 tl vanilja-aromia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Nosta levyltä ja laita suklaa paloina voihin sulamaan. Vatkaa mascarponemassan ainekset sekaisin hyvin vispilällä ja jätä odottamaan. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja daim-palaset. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varoen joukkoon jauhot ja suklaa-voiseos.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Minulla vuoka oli kokoa 25 cm * 30 cm. Kaada brownie seos vuokaan. Sitten siihen päälle mascarponemassa. Pyöräyttele mascarpone pyörteiksi brownien joukkoon haarukalla. Paista 175 asteisessa uunissa  30-45 minuuttia. Tarkoitus ei ole paistaa ihan läpikypsäksi, saa vähän tutista keskeltä.

Anna jäähtyä ja tarjoa pieninä neliöinä vaikka päiväkaffeen kanssa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...