tiistai 18. kesäkuuta 2013

Key lime pie jäätelöleivokset

Rakastan key lime pieta ja kehittelin siitä jälleen uuden version. Nämä raikkaat leivokset toimivat ihanasti kesällä. Voit tehdä myös pelkkää limejäätelöä ilman keksinmuruja ja suklaakastiketta, sekin on hyvää. Sopivan raikasta jälkiruokaa grillaamisen jälkeen. Tämän voi tehdä valmiiksi pakastimeen ennen juhannusjuhlia.



1 prk kondensoitua maitoa
3 dl vispi-/kuohukermaa
1 dl limemehua (Jos limet ovat tujuja, laimenna pikkuisen vedellä)
4 limen raastetut kuoret
0,5 dl glukoosisiirappia

10 Digestivekeksiä
70 g margariinia tai voita

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja limemehu ja -kuoriraaste sekä glukoosisiirappi. Kaada massa jäätelökoneeseen koneen ohjeen mukaan. Tai pakasta kulhossa ja vatkaa ainakin neljästi jäätymisen aikana. Murskaa digestivet ja lisää joukkoon sulatettu ja sekoita tasaiseksi. Kun massa on pehmisasteella, annostele se silikoniselle muffinipellille. Ripottele ja annostele päälle keksimuru. Jäädytä pakastimessa.

Ota huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoamista. Kaada päälle hieman suklaakastiketta ja mansikanpaloja.

Suklaakastike:

100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
1 rkl voita

Kiehauta kerma ja sekoita loput aineet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja kaada jäätelön päälle juuri ennen tarjoilua. Kastike säilyy useamman päivän jääkaapissa. Lämmitä vaan hieman ennen tarjoilua, että saat sen taas juoksevaksi.

Allergiainfo:
  • Käytä tarvittaessa gluteenittomia keksejä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...