perjantai 9. elokuuta 2013

Juustokakku-kuppikakut

Näiden nimi pitäisi olla Kuningatar-juustokakku-suklaakuppikakut, mutta menisi jo ihan mahdottomaksi. Juustokakku-kuppikakutkin alkaa olemaan ylärajoilla. Tehdessäni kuningatarhilloa sain idean juustokakun, kuppikakun ja kuningatarhillon yhdistelmästä. Koska kyseessä olen minä, niin pakkohan siihen oli vielä suklaakin sotkea.



Kuppikakkutaikina:

50 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
---
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,33 tl ruokasoodaa
1 rkl kaakaota
---
0,5 kananmunaa
0,5 dl maitoa
0,5 dl creme fraichea
1 tl vanilja-aromia

Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Anna jäähtyä hetki. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet jauhoista kaakaoon. Lisää jauhoseokseen kosteat aineet munista vaniljaan. Sekoita joukkoon vielä suklaa-rasvaseos.

Juustokakkuseos:

300 g mascarponea
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl kuohukermaa

Sekoita mascarpone notkeaksi. Lisää joukkoon muut aineet ja vatkaa tasaiseksi.

Kuppikakun kasaaminen:

1 dl kuningatarhilloa (osa tulee päälle)

Lusikoi tukevan muffinivuoan pohjalle ruokalusikallinen taikinaa, lisää sitten 1 teelusikallinen kuningatarhilloa vuokaan. Lusikoi vielä puolikas lusikallinen taikinaa päälle.

Lusikoi sitten 2 ruokalusikallista juustokakkumassaa jokaisen kuppikakun pinnalle. Jos massaa on enemmän, jaa se tasan vuokiin.

Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes juustomassa on hyytynyt. Anna sitten jäähtyä rauhassa ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua vaniljalla maustetulla kermavaahdolla/mascarponella sekä hillolla ja tuoreilla marjoilla mahdollisuuksien mukaan.

Oikein hyvää viikonloppua niin uusille kuin vanhoillekin lukijoille! Jauhoton taikina viettää viikonlopun sään salliessa sienimetsissä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...