torstai 15. elokuuta 2013

Kahden suklaan browniet karamellikuorrutuksella

Meillä on nyt ollut paljon hemmoteltavia vieraita. Isommalle porukalle on helppo tehdä palaleivoksia. Browniet ovat oiva valinta isommalle porukalle. Tämän ohjeen voi hyvin tuplata tarvittaessa. Fudgen ystävät ilahtuvat kuorrutuksesta.


Brownie:

120 g tummaa suklaata
225 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
4,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta tai -aromia
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,5 dl oman maun mukaan pähkinärouhetta
100 g suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita leivinpaperi vuokaan, vuoan koko n. 20 cm x 25 cm. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan vatkaten. Lisää vaniljauute ja sula suklaa. Sekoita yhteen jauhot, suola, pähkinät ja suklaarouhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25-35 minuuttia tai kunnes brownie on kypsää tikulla kokeltaessa. Anna jäähtyä ihan rauhassa.

Kuorrutus:

85 g voita tai margariinia
2,25 dl sokeria
1,2 dl kermaa
6 isoa vaahtokarkkia
1 rkl glukoosisiirappia
1/4 tl ruokasoodaa

Sulata rasva kattilassa ja lisää loput aineet. Keitä kohtalaisella lämmöllä noin 20 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Tavoitteena on pehmeä kuula -aste eli noin 110-112 astetta. Kaada massa kulhoon ja vatkaa noin 5 minuuttia kunnes seos menettää kiiltonsa. Levitä kuorrute brownien päälle. Se voi olla aika hankalaa, mutta kuumalla vedellä kostutetulla lastalla se sujui ihan hyvin.

Allergiainfo:
  • Brownieista pystyy tekemään maidottomia käyttämällä maidotonta margariinia ja suklaata sekä kuorrutuksessa kerman tilalla kookoskermaa. 
 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...