torstai 1. elokuuta 2013

Karamellisoidut porsaan ribsit

Meillä ei taideta lainkaan kyllästyä grilliluihin, sen verran usein tulee kokeiltua kaikenlaisia uusia ohjeita ja ideoita niiden kanssa. Tässä taas yksi varsin herkullinen ohje "syvästä etelästä". Nämä ribsit nousivat hyvin korkealle grilliluiden herkkulistalla, tahmeaa, pehmeää ja pikkuisen tulista. Tämä ribs-ohje on virkistävä poikkeus, koska tässä ohjeessa kastikkeessa ei ole tomaattia.


2-3 riviä ribsejä

3 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
0,5-1 tl chilijauhetta/cayennea

Sekoita suola, pippuri ja chili sekaisin. Poista grilliluista isot rasvatkappaleet. Leikkaa luiden taa lihaosuuteen pienen pienet viillot. Hiero mausteseos luiden pintaan. Kiedo luiden ympärille folio ja anna niiden maustua pari tuntia jääkaapissa. Ota lämpenemään huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. 

Paista sitten uunissa tai grillissä 120 asteessa pari tuntia. Avaa folio ja ota rimpsuluut varovasti pois paketista. Grillaa ilman foliota kuumemmassa lämpötilassa 20-30 minuuttia. Kääntele luita välillä ja valele vähän väliä karamelli-grillikastikkeella. 

Vinkki: Jos grillaat hiiligrillillä, niin grillaa epäsuorassa lämmössä. Tee briketeistä hyvä hiillos ja lisää brikettejä välillä hiillokseen pitkän grillauksen aikana. Ota sitten luut hetkeksi pois ja lisää taas brikettejä. Tee kunnon hiillos. Grillaa loppuun suorassa lämmössä.

Tahmea karamelli-grillikastike: 

3,5 dl fariinisokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl vettä 
1,5 tl chilirouhetta
1 tl sinappijauhetta

Sekoita kastikkeen aineet sekaisin siinä vaiheessa, kun laitat luut uuniin/grilliin ensimmäistä kertaa. Anna sokerin sulaa sen aikaa. Sekoittele aina välillä. Tätä kastiketta ei tarvitse keittää tai kuumentaa.

Grilliluut, rimpsuluut, ribsit - rakkaalla lapsella on monta nimeä. :)

Reseptiin idean olen saanut muistaakseni Southern Living lehdestä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...