maanantai 12. elokuuta 2013

Sloppy joe -sämpylät

Sloppy joe sämpylä on kotoisin Yhdysvalloista. Siellä on monta eri variaatioita tästä herkusta. Suomeenkin ruoka sopii hyvin varsinkin kun on koko päivän painanut metsässä tai vaikkapa töissä. Väsyneenä on oivallista kaivaa jääkaapista valmista Sloppy joe kastiketta ja laittaa se sämpylän väliin. Jos laiskottaa tosi paljon, ei tämä sämpylä kaipaa muita lisukkeita. Vähän juustoa ja kasviksia tosin aateloi herkun.


Sloppy Joe -kastike

700 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
400-500 g tomaattimurskaa
1 dl ketsuppia
1 dl makuusi sopivaa grillikastiketta (voi olla kaupallista valmistetta)
1 rkl Worcester-kastiketta
2-3 rkl säilöttyjä jalapenoja silppuna
0,5 rkl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Paista jauheliha kypsäksi, lisää joukkoon loput aineet ja anna kastikkeen hautua puolisen tuntia miedolla lämmöllä.

Tarjoile esim. halkaistun sämpylän täytteenä juuston ja kasvisten kera. Varaa talouspaperia lähettyville, ei ole siistiä syötävää.

Käytin grillikastikkeena tätä.
Sämpylä on taas ihana hampurilaissämpylä.
Gluteeniton vaihtoehto sämpylään on tässä.
(Linkit vievät blogissa aiemmin julkaistuihin ohjeisiin.)

Allergiainfo:
  • Kastike on gluteeniton, kunhan käyttää gluteenitonta grillikastiketta ja worcesteria.
  • Maidottomassa versiossa tarkista valmiskastikkeiden raaka-aineet ja älä laita juustoa väliin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...