lauantai 14. syyskuuta 2013

Räjähtävä suklaakakku (popping candy)

Jos huomasitte, niin olimme miehen kanssa pienellä hengähdystauolla käymässä viikon vaihtuessa. Reissulla huomasimme ruoan olevan laivalla ihan hyvää, mutta ne jälkiruoat... Monet olivat jauheesta valmistettuja ja sen kyllä maussa huomasi. Jälkiruoat olivat suuri pettymys minunlaiselleni suklaaholistille.

Nyt aloitankin taistelun huonoja jälkiruokia vastaan. Kokeilen ja kehittelen ohjeita, jotka ovat herkullisia sekä suht helppoja valmistaa ja muokata vaikka allergisille tai vegaaneille. Aloitan Heston Blumenthalin räjähtävällä suklaakakulla. Siinä on kakku, jossa on jujua.

 Kakun yksi todella hyvä puoli on se ettei siinä tarvita liivatetta. Suklaa toimii hyydyttäjänä.

Räjähtävä suklaakakku 

6-8:lle

Pohja:
150 g Digestive-keksejä* (gluteenittomia tarvittaessa)
40 g sulatettua voita tai maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
25 g mahdollisimman neutraalin makuista paukkukarkkia (Huom! Paukkukarkissa on laktoosia sekä glukoosisiirappia, jätä karkki tarvittaessa pois)

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasva ja sokeri. Anna jäähtyä hetki, jos käytit kuumaa rasvaa. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon paukkukarkki. Taputtele keksiseos hyvin kevyesti 15 cm halkaisijaltaan olevan kakkurenkaan sisälle. (Kakku kannattaa tehdä suoraan kakkulautaselle.)

*Muitakin keksejä voi käyttää, jos joku sopii paremmin ruokavalioosi.

Täyte:

1,75 dl vispikermaa tai kookoskermaa tarvittaessa
4-6 passion-hedelmän hedelmäliha
50 g vaniljavanukasta (soijapohjaista tarvittaessa)
130 g tummaa suklaata (maidotonta tarvittaessa)
50 g maitosuklaata (maidotonta tarvittaessa tai sitten käytä maitosuklaan tilalla tummaa suklaata)

Mittaa kattilaan kerma ja kaavi joukkoon passion-hedelmien sisältö. Kiehauta. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Lisää sitten joukkoon vanukas ja sekoita hyvin. Siivilöi seos kulhoon odottamaan.

Sulata suklaat vesihauteessa ja sekoita kolmannes kerrallaan kermaseokseen. Sekoita joka kerta hyvin ennen seuraavan suklaasatsin lisäämistä.

Kaada suklaaseos pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa yön yli. Tai laita pakastimeen ja ota 20 minuuttia ennen tarjoilua sulamaan. Silloin kakku on vähän jäätelökakkumainen. Koristele ja irroita rengas varoen. Esim. kaurakaverin voi lämmittää ja laittaa hetkeksi kakun reunoille ja irrottaa sitten renkaan. Itse en jaksanut kikkailla, vetäisin veitsellä reunoja myöten ja irroitin renkaan.

Heston koristelee kakkunsa maaliruiskulla suklaalla maalaamalla. Ihan siis sellaisella rautakaupan versiolla. Itse en alkanut ostamaan kompressoria ja maaliruiskua kakkua varten. :D Pinnalle voi ripotella vaikka mitä, esimerkiksi kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, suklaalastuja jne.

Seuraavaksi kun teen tätä kakkua (varmasti teen uudelleen, sen verran hauska ja herkullinen se oli), teen suklaatäytteestä 1,5 kertaisen. Kakku on täyteläisen suklainen näinkin. Tarjoile pieninä paloina.

 Tämä kakku ei jauheelle maistu!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...