torstai 17. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsasuklaakakku

Kuten olen jo aikaisemminkin maininnut, niin olemme saaneet todella hyvän sadon kesäkurpitsasta. Monelle on tuntunut tulevan yllätyksenä, että kesäkurpitsa sopii mihin vaan, suklaakakkuunkin. Se ei maistu kakussa, mutta tuo kakkuun vastustamatonta mehevyyttä. Olen tehnyt jo muutaman kerran tätä kakkua, niin hyvää se on. Ja olen pahoillani, en vieläkään ole muistanut kirjoittaa tarkkaa paistoaikaa ylös. Paistoaika perustuu siis hataran pääni muistikuviin, ei omiin muistiinpanoihini.

Kuva ei silmää hivele, en yksinkertaisesti jaksanut alkaa kuvaamaan uudelleen. Täällä on valvottu urakalla! Neidille ei vieläkään sovi viljat, ei maito! Muistakaa hyvät lukijani, että aina allergia ei näy heti tai päälle päin. Suolioireiset allergikot voivat reagoida viiveellä ja pitkään.


100 g tummaa suklaata
60 g voita tai margariinia
---
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
----
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
 ---
2,5 dl kesäkurpitsaraastetta (raasta hienommalla terällä)
3 rkl creme fraichea
vanilja-aromia/uutetta maun mukaan 


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pitkulainen kakkuvuoka (leipävuoka). Sulata kattilassa rasva ja suklaa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää nostellen  joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet jauhoista suolaan. Lisää taikinaan kurpitsa, creme fraiche ja vanilja. Sekoita kevyesti ja kaada taikina vuokaan.

Paista noin 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.


Allergiainfo:
  • Kakusta saa helposti maidottoman käyttämällä maidotonta tummaa suklaata, maidotonta margariinia ja creme fraichen tilalla soijajogurttia.
  • Gluteeniton kakku syntyy käyttämällä 2,25 dl gluteenitonta jauhoseosta + 1 tl ksantaania.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...