torstai 19. joulukuuta 2013

Taateli-Daimkakku

Oli taas niitä päiviä, että olisi pitänyt jättää leipomatta. Sain inspiraation tehdä Kentuckyn kakkua, kun Neiti vieressä tiskasi niin kauniisti. Ajattelin, että nytpä saan rauhassa leipoa tavallisia leivonnaisia. Niinhän sitä luulisi. Tosin isoimmat katastrofit aiheutin ihan itse. Ensinnäkin, ala nyt leipomaan ilman, että varmistat tarvittavat aineet.

Ensin loppui sokeri, ok ei hätiä, korvataan osa fariinisokerilla. Sitten kappas, eihän meillä ole enää rusinoita. Taateleita tilalle, no problemos. Hups, ruokakerma ja maito loppuivat. Ai niin, minulla on leivonta-Baileysia vielä jäljellä, laitetaan sitä. Tuloksena oli hävyttömän hyvän makuinen taikina. Taikinaa maistettuani päätin lisätä joukkoon vielä Daimia.

Operaatio Kakku aiheutti kilometrin mittaisen kauppalistan, johon lisätään korppujauhotkin. Menin sitten pudottamaan korppujauhopurkin lattialle. Siinä sitten paimensin Neitiä ja juoksin hakemaan imuria. Lisätäänpäs ostoslistalle laastaria, kompastuin siihen piip-piip-piip imurin johtoon ja sain polveeni haavan.  Viimeinen laastari meni siihen.

Positiivista on uusi ihana resepti ja se, että Neidin mielikuvitus ainakin on kunnossa. Korppujauhot lattialla muodostivat kuulemma ankan kuvan.

 Taateli-Daimkakku


200 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
3 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g kuivattuja taateleita paloina
80 g mantelirouhetta (1 pss)
1 dubbel Daim rouhittuna
2 dl ruokakermaa
0,5 dl Baileysia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka 2,5 l tai kaksi pienempää. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, taatelit, mantelirouhe, Daim. Mittaa lasiin valmiiksi Baileys ja ruokakerma odottamaan.

Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää sitten kahdessa erässä maito- ja jauhoseokset. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 45-60 minuuttia. Paistoaika riippuu paljon vuoan koosta. Jäähdytä vuoassa ennen kumoamista. Koristele sulatetulla suklaalla tai tee ihan pieni annos mokkapalakuorrutetta ja koristele sillä ja rouhitulla Daimilla.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...