perjantai 14. helmikuuta 2014

Karamellisuklaasydämet

Suklaa... Se on täydellisyyttä, herkullisuutta, pehmeyttä, hyvää oloa. Suklaa on rakkautta, läheisyyttä ja lämpöä. Kun suklaaseen lisätään vielä karamelli, niin mikä voikaan olla parempi herkku omalle kullalle?


150 g voita tai margariinia
180 g hyvälaatuista tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 kananmunaa
ripaus suolaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja (vähän vajaa)
0,5 tl leivinjauhetta
150 g karamellitäytteistä suklaata, kuten Pandan toffeetäytesuklaa tai Cloettan Center

Laita tuntia ennen valmistusta karamellisuklaa pakastimeen.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Laita leivinpaperi n. 24 cm x 24 cm vuokaan. Se sujuu helpommin, kun rypistät paperin ihan ruttuun ennen vuokaan laittamista.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää mukaan suklaa, käännä levy pois päältä. Kun suklaa on sulanut, sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon sokeri ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

Lisää joukkoon kananmunat sekoittaen. Yhdistä jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos suklaataikinan joukkoon.

Ota karamellisuklaa pois pakastimesta, paloittele suklaan palojen mukaan, älä rouhi pienemmäksi. Sekoita karamellisuklaa taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Tasoita ja katso, että suklaapalaset ovat suht tasaisesti taikinassa.

Paista 180 asteessa 18-22 minuuttia. Jäähdytä vuoassa. Ota muotilla kuvioita tai leikkaa paloiksi.

Kun karamellisuklaa pakastetaan ennen käyttöä, se pysyy kokonaisena paiston aikana. Siksi sitä ei rouhita pienemmäksi, vaan taikinan joukkoon laitetaan kokonaisia paloja. Kuvassa näkyvät vaaleat kohdat leivonnaisessa ovat karamellia.





Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...