tiistai 26. elokuuta 2014

Suklaahippumuffinit

Syksyn tulon alkaa jo huomaamaan. Ei nyt ehkä lämpötiloissa, mutta omat mieliteot ovat syksyisiä. Olen kaivanut villasukkalangat esille ja sukkia on alkanut syntymään. Välillä teen kirjontatöitä ja sitten taas erilaisia askarteluja tai huovutuksia Neidin kanssa. Ruoanlaitossa ja leivonnassa on vahvempia makuja ja paljon sadonkorjuun tuotteita.

Vähän rehevämmät ja helppotekoiset muffinitkin houkuttelevat kahvin kera. Ei mitään kikkailuita, puhtaita perusmakuja ja vain vähän vaivaa. Suklaaksi voit valita omaa suosikkiasi ja saat takuulla itsellesi maistuvia herkkuja.

Suklaahippumuffinit

4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl luomuruokosokeria (tai puolet tavallista ja puolet fariinisokeria)
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa (suola korostaa suklaan makua)
150-200 g suklaata rouhittuna
---
2 isoa kananmunaa
1,5 dl maitoa
1,5 dl sulatettua voita tai margariinia
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinivuoat tai levitä paperiset pellille/muffinipellille. Käytä paperisia kaksi päällekkäin elleivät ne ole hyvin tukevia.

Sekoita kuivat aineet jauhoista suklaaseen keskenään. Lisää joukkoon kosteat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi. Hyvän muffinitaikinan salaisuus on se, ettei sitä sekoitella liikoja. Aineet vain juuri ja juuri sekaisin.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 15-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Muffineita tulee muffinipellillinen, 12 kpl.


Maidottomaksi muffinit saa käyttämällä soijamaitoa, maidotonta margariinia, maidotonta suklaata.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...