tiistai 16. syyskuuta 2014

Banaanisuklaamuffinit (vegaani)

Neiti rakastui näihin minimuffineihin ihan täysillä, onhan näissä suklaata, hänen herkkuaan. Banaanin makua voi voimistaa käyttämällä ylikypsiä banaaneita, juuri ja juuri kypsiä käytettäessä maku jää miedommaksi. Näitä on ihana popsia itsekin.

Tänään olisin kyllä kaivannut jotain vielä suklaisampaa hermosyömistä. (Hermosyöminen = hermojen täyttöön, kun kärsivällisyys melkein loppuu vaikka kuinka laskee kymmeneen.) Flunssainen Neiti ja siivous on painajaismainen yhdistelmä, mutta minkäs teet, kun siivousinspiraatio iskee. Se on hyödynnettävä ihan tosissaan. Niinpä meillä kuurattiin muutama huone tänään katosta lattiaan ja pestiin ikkunoita niin kauan kuin hermoni kestivät. Suihkupullo ikkunanpesussa on käsittämättömän mielenkiintoinen apuri, kun taas sitä käyttävä Neiti muistuttaa kauheasti Touho Ankkaa tohelluksineen. Se on positiivista, että vierashuoneen päiväpeitekin on nyt pesty. Niin ja ikkunakin peräti kaksi kertaa. Lapsi, flunssa ja ikkunanpesu, miten voinkaan olla niin ajattelematon. Hatshiuuu suoraan vastapestyyn lasiin. jippii. (Pieni alkukirjain ihan syystä.)

Neidin huoneen siivoaminen oli operaatio sinänsä. Jokainen lapsen kanssa siivoava on varmasti huomannut kuinka kiva on leluja laittaa paikoilleen. Vie yksi, tuo kaksi, lienee lapsien motto. Tai sitten lelukaappia siivotessa kuulee - Oi, olen etsinyt tätä pitkään ja sitten se nalle ja kaksisataa muuta kiikutetaan keskelle lattiaa ja levitetään sellaiseksi kerroksi, että lumikola olisi tarpeen sen siivoamisessa tai edes lumilapio. Huovalla reunustettu lumilapio ja älyttömän iso lelulaatikko voisi olla paras ratkaisu lastenhuoneen siistinä pitämiseen.


1 keskikokoinen banaani
1,5 dl sokeria
1 dl soijamaitoa
0,75 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g maidotonta suklaarouhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota muffinipelti tai levitä pellille paperiset muffinivuoat. Paperisia käytettäessä laita niitä kaksi päällekkäin.

Muussaa banaani, lisää sen joukkoon sokeri, soijamaito, rypsiöljy ja vaniljauute ja sekoita ne yhteen. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe sekä suklaa. Yhdistä seokset ja jaa muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 15-25 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin kullankeltaisia ja kypsiä. Paistoaika riippuu koosta.


Meillä on muutenkin ollut vipinää Neidin flunssasta huolimatta. Olen tehnyt säilöntähommia. Tänään keittelin vaniljaista omenasosetta pakkaseen. Osa menee kyllä heti lettujen päälle, ai nam, kun se on hyvää hilloa.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...