Kollaasi

Kollaasi

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Jauhoton suklaakakku paksulla kuorrutuksella

Kirjoitan tätä ohjetta ja pääni on aivan tyhjä. Tiedän syynkin, tai syyllisen oikeastaan. Se on tämä kakku. Sitä on minulla tuossa lautasella vieressä ja voin kertoa, että se on suklaaholistille täydellinen fiksi. Se menee suoraan päähän (ja lanteisiin) ja se maistuu niin järjettömän hyvältä. Paksu kuorrutus on pehmeää, silkkisen sileää ja suoranaista nautintoa aiheuttavaa. Itse kakku on pehmeää ja hyvin, hyvin suklaista. Kirpeä vadelma taittaa suklaata juuri sopivasti ja enää en tiedä mitä ajatella. Haluan vain nauttia tästä kakusta.


Jauhoton suklaakakku

200 g tummaa suklaata
125 g voita
150 g sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
3 isoa munaa
50 g tummaa kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Voitele 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Voit myös laittaa leivinpaperin pohjalle, se helpottaa kakun siirtelyä. Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Nostele joukkoon siivilöity kaakaojauhe.

Kaada vuokaan ja paista noin 22-25 minuuttia uunin alaosassa, älä paista liikaa. Pinta halkeilee ja menee vähän kuopallekin, mutta sen ei ole väliä. Anna jäähtyä täysin huoneenlämpöiseksi.


Kuorrute

100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa

Kiehauta kerma ja sekoita joukkoon rouhitut suklaat. Sekoita niin kauan, että seos on täysin tasaista. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa niin kauan, että seos on vielä levitettävää, mutta ei täysin jähmettynyttä. Levitä sitten kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan. Koristele halutessasi ja tarjoile kermavaahdon ja marjojen kera. Säilytys jääkaapissa.

 Koristelu on hyvin simppeli - vain suklaalehtiä ja omia vadelmia suoraan pakastimesta. Voisihan tähän tehdä vaikka mitä, mutta miksi turhaan? Annetaan suklaan olla pääroolissa rauhassa.


Muista tarkistaa suklaa gluteenin varalta, jos leivot keliaakikolle. Suklaakuorrutteen voi tehdä kookoskermaan, jolloin kakusta saa maidottoman, kunhan käyttää maidotonta margariinia ja maidottomia suklaita.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen suklaakakku! Tätä on kokeiltava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo kakku on suklaan ystävän todellinen unelma.

      Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.