keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Viikunakeksit

Pehmeää, rauhallista ja rakastavaa otetta pitää käyttää, kun leipoo näitä keksejä. Mitään ei tarvitse tehdä voimalla, vaan sen sijaan käytetään hellää otetta. Tuloksena on ihania keksejä, jotka sopivat erinomaisesti juustotarjottimelle. Keksi on syntisen hyvää brien kanssa. Olen aina joulun alla aivan addiktoitunut viikunahillon ja brien yhdistelmään ja keksin niistä yhtä sun toista muuta herkkua. Kyllähän näitä keksejä muutenkin syö mielellään. Voisin kuvitella mansikkamarmeladinkin sopivan hyvin täytteeksi, jos ei halua tehdä viikunahilloa tai löydä sitä kaupasta.


Viikunakeksit

n. 50 kpl

2 dl sokeria
110 g voita tai maidotonta margariinia
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl maitoa tai soijamaitoa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta

Täyte: Vaniljainen viikunahillo

Sekoita yhteen jauhot, sooda ja leivinjauhe. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää joukkoon vatkaten kananmuna, sitten maito ja lopuksi jauhot. Taikinasta tulee pehmeää. Laita taikina pussiin ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Jaa taikina sitten kolmeen osaan ja kaulitse osa kerrallaan ohueksi levyksi (n. 3 mm). Tarvitset kaulimiseen runsaasti jauhoja, koska taikina on niin pehmeää ja tahmeaa. Käytin noin 5 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrämuottia keksien tekemiseen. Ota kaksi ympyrää keksiä kohden. Laita toiselle reilu teelusikallinen viikunahilloa. Sen verran, että saat keksit hyvin yhteen ilman, että hillo tursuilee. Liian vähääkään ei kannata laittaa, koska sitten makua ei ole tarpeeksi. Laita toinen ympyrä päälle. Painele ihan kevyesti yhteen, taikina ottaa kiinni uunissa.

Laita keksit leivinpaperoidulle pellille, jätä leviämisvaraa muutama sentti. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia kauniin kullankeltaisiksi. Paiston loppuvauheessa kannattaa olla tarkkana, keksit ruskistuvat hetkessä liikaa.




200 astetta 10-15 minuuttia

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...