perjantai 20. helmikuuta 2015

Banaaniset myslipatukat

Erilaiset patukat ja pallerot ovat mitä helpointa evästä ja hauskoja vielä valmistaakin. Näissä patukoissa pääosa annetaan erilaisille hiutaleille sekä banaanille. Suklaa täydentää mukavasti banaaninmakua. Lisäksi näitä on todella helppo muokata erilaisiin ruokavalioihin sopivaksi. Keliaakikko voi valita gluteenittomat kaurahiutaleet sekä hunajan tai riisisiirapin ja vegaani glukoosisiirapin tai riisisiirapin. Murojakin löytyy montaa erilaista moneen eri ruokavalioon, niistä voi valita mieleisensä. Samoin on nykyään tumman suklaan laita.



6 dl erilaisia hiutaleita makusi mukaan (kaura, speltti, hirssi, tattari jne)
1,2 dl glukoosisiirappia tai hunajaa tai riisisiirappia
2 banaania
1 tl vaniljauutetta
1 tl kanelia, jos haluaa
1 dl riisimuroja tai muita muroja, muista tarkistaa ainesosat allergikolle tehtäessä
50-100 g suklaata rouhittuna, muista tarkistaa ainesosat tarvittaessa

Levitä hiutaleet ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle pellille. Paahda niitä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkoitus on ottaa pikkuisen väriä ja lisämakua, varo polttamista. Anna hiutaleiden jäähtyä. Soseuta banaanit, lisää joukkoon valitsemasi siirappi, vaniljauute ja kaneli. Lisää joukkoon hiutaleet, murot ja suklaa. Leivinpaperoi n. 25 cm x 25 cm vuoka. Painele massa tiiviisti sen pohjalle. Tarkoitus on saada noin sentin vahvuinen kerros. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ja paloittele.

Kuvausassistentti vauhdissa.

Patukat säilyvät huoneenlämmössä noin viikon.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...