sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Pekonisuklaamuffinsit

Jos alkaisin kasvissyöjäksi niin eniten ikävöisin varmasti pekonia. Se nyt vaan on niin lähellä sydäntäni ja ihan varmasti sen jäänteitä kulkee sydämessäni. Miten niin hyvä onkin niin epäterveellistä? Mutta kun pitää kohtuuden kaikessa, voi vähän herkutellakin välillä niin pekonilla kuin suklaallakin. Miten ihmeessä sitten suklaa ja pekoni sopivat yhteen? No yksi syy on suola. Suklaan makuun sopii pieni suolaisuus erinomaisesti. Kun muffinsiin laitetaan sopivasti pekonia, muffinsi ei maistu pekonille, vaan sopivan savuiselle ja suolaiselle taustalla aavistus pekonin mausta.

Perheen runsaslukuinen (yksi) miesväki nautti näistä muffinseista eritoten. Enkä kyllä itsekään paheksunut niitä yhtään. Maistui vähän turhankin hyvin. Nämä olivat suussasulavan pehmeitä ja ihanan meheviä.

Pekonisuklaamuffinsit

6-8 siivua pekonia, rapeaksi paistettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
----
1 dl jogurttia tai soija-/kaurajogurttia
1 dl vahvaa kahvia
100 g voisulaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna, maidotonta tarvittaessa

Paista pekoni rapeaksi, valuta talouspaperin päällä. Murustele. Ota hieman syrjään koristeeksi. Laita uuni lämpenemään noin 190 asteeeseen. Valmistele muffinsivuoat, voitele ja jauhota tarvittaessa. 

Sekoita viivaan asti olevat kuivat aineet vehnäjauhoista ruokasoodaan yhteen. Lisää joukkoon jogurtti, kahvi, voisula ja suklaa sekä pekoni. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista 190 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta lempimokkapalakuorrutteellasi ja koristele pekoninmuruilla.




Sitten vielä yksi vilautus askarteluistani. Tein uuden "miljoonakipan" meille. Todennäköisesti teen uuden vielä, sillä tuo on osoittautunut hieman liian pieneksi käytännössä. Muuten tykkään kyllä.






Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...