perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen pienet suolaiset

Olen joskus nähnyt kuvan voitaikinasta tehdyistä porkkanoista ja se on vainonnut minua siitä asti. Nyt toteutin sen meille iltaherkuksi. Porkkanat voi värjätä elintarvikeväreillä oransseiksi ennen paistoa, mutta itse en halunnut sitä tehdä. Lisäksi tein yhden muunnoksen paholaisen munista. Huom! Katso erikoisruokavaliovinkit postauksen lopusta.


 Voitaikinaporkkanat perunasalaatilla

Porkkanat:

Ota voitaikinalevyjä sulamaan niin monta kuin tarvitset. Yhdestä levystä teet 2 porkkanaa riippuen koosta tietenkin. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita pellille leivinpaperi. Tee foliosta tötterö ja laita siihen leivinpaperi juuri ennen kuin kierrät siihen voitaikinasuikaleen päälle. Kaulitse voitaikina levy pituudeltään noin kaksinkertaiseksi. Leikkaa noin parin sentin suikaleiksi pitkittäin. Kiedo tötterön ympärille aloittaen yläpäästä. Laita pellille ja voitele munalla. Jos haluat, voit lisätä oranssia väriä (tai keltaista ja punaista) munan joukkoon. Paista noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Perunasalaatti:

 4 kiinteää isoa perunaa keitettynä
1 vihreä omena (Granny Smith)
4 cm pala purjoa huolellisesti pestynä
1 maustekurkku
6 cm pala tuoretta kurkkua
1/2 pkt rapeaksi paistettua pekonia
(kapriksia halutessasi)

kastike:
1 prk creme fraichea
2 tl sinappia
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa maun mukaan

Hienonna salaatin ainekset pieneksi (noin 0,5 cm kuutioiksi, purjo pienemmäksi) kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset. Yhdistä ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa. Täytä porkkanat ennen tarjoilua. Aseta tillin oksia naatiksi. Itse käytin timjamia, kun se rehottaa ikkunalaudalla aivan valtoimenaan.

Annoksesta riittää noin 10 porkkanaan täytettä. Riippuu niin kovin koosta.

Ilman vihreitä "naattejakin" voi tarjota voitaikinatorvet.

Paholaisen munat katkaravuilla

Kananmunia niin monta kuin tahdot

200 g katkarapuja + koristeeksi muutamia
4 cm pala purjoa
1/2 vihreä omena
4 cm tuoretta kurkkua
Chipstersin remoulade-kastiketta 1/2 prk tai maun mukaan
+ keitettyjen munien keltuaiset

Ota ravut sulamaan. Keitä munia 8-10 minuuttia. On siis tarkoitus keittää kypsäksi. Pelästytä kuoret heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Kuori sitten munat ja halkaise pituussuuntaan puoliksi. Ota keltuaiset syrjään.

Silppua ravut, purjo, omena ja kurkku. Hienonna keltuainen. Sekoita kaikki kulhossa yhdessä kastikkeen kanssa. Maistele ja lisää suolaa, sitruunanmehua ja pippuria tarvittaessa. Laita lusikalla keko täytettä munanpuolikkaan päälle ja koristele kokonaisilla katkaravuilla.

  • Näistä saa gluteenittomia käyttämällä gluteenitonta voitaikinaa.
  • Maidottomia saa käyttämällä maidotonta lehtitaikinaa ja Chipstersin remoulade-kastiketta myös perunasalaatissa. 
Vinkki: Silppua loppu purjo pakastimeen ja käytä sieltä tarvitsemasi määrä kerrallaan.





Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...