maanantai 22. huhtikuuta 2013

-ton Banaanikakku (vegaani, gluteeniton)

Silloin kun Neidiltä jäi myös viljat pois kananmunan ja maidon lisäksi, ajattelin leipomisesta tulevan tosi vaikeaa. Mutta yllätys, eihän se mitään rakettitiedettä sittenkään ollut. Perushomma on monesti sama. Sekoita kuivat aineet ja lisää sitten kosteat. Samalla tekniikalla syntyi tämä banaanikakku. Joko olen itse niin tottunut -ton leivonnaisten makuun tai sitten tämä on oikeasti tosi hyvää näin tavallisen ruokailijan mielestä. (Aina noita banaaneja jää tuohon tummumaan. Mitäköhän seuraavaksi keksii niistä?)



1 dl makeuttamatonta omenasosetta
3 pientä banaania soseutettuna
75 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl luomuruokosokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia
0,5 dl vaniljakastiketta (käytin Alpro Soyaa)
---
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Milletti)
2 tl ksantaania
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia

Vuoan voiteluun maidotonta margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 2 litran torvivuoka. Sekoita yhteen kuivat aineet ja toisessa kulhossa kosteat aineet. Yhdistä ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa kakku.

Vegaanit huom!
  • Jos voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja, laita niitä 5,5-6 dl. 

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...