perjantai 17. toukokuuta 2013

Kanasalaattia chilimajoneesilla

Kanasalaatti on yksi suosikeistani. Todella maukkaan saa käyttämällä kastikkeena itse tehtyä majoneesia, jossa on oman maun mukaan chiliä. Majoneesia ei ole vaikea tehdä, kunhan vain muista kaksi asiaa: tarvikkeet ajoissa huoneenlämpöön ja todella ohuena norona hitaasti öljy keltuaisiin, jotta ehtii vatkata emulsioksi.

Salaatti on ruokaisa varsinkin patongin välissä.


Salaatti:

400 g grillikanaa paloina
1 salaattikerä (mistä itse nyt pitääkin)
10 cm pätkä kurkkua
1 vihreä omena tai persikkaa
puolikas punasipuli tai 2 salottisipulia
tuoretta persiljaa oman maun mukaan
pippuria oman maun mukaan

Paloittele ainekset mieluisan kokoiseksi. Jos laitat leivän väliin, saa olla aika pienenä. Sekoita salaatin aineet yhteen ja laita odottamaan jääkaappiin. Tee majoneesi.


Majoneesi:

2 keltuaista
2 dl rypsiöljyä
1 tl sinappia
---
chiliä (käytin savustettua habaneroa, voit laittaa oman makusi mukaista chiliä)
1 tl paprikajauhetta
1-2 rkl ketsuppia
suolaa, pippuria maun mukaan
(halutessasi voit laittaa lempigrillikastikettasi vielä tuomaan savun makua)

Laita kapeahkoon kulhoon keltuaiset ja sinappi. Vatkaa hetki. Ala sitten lisäämään koko ajan vatkaten öljyä ohuena norona joukkoon. Älä lisää kerralla liikaa. Lisää öljyä niin kauan, että saat majoneesista sopivan paksuista. Lisää joukkoon mausteet ja maista, mausta tarvittaessa lisää. Sekoita majoneesia salaatin joukkoon haluamasi määrä. Majoneesi säilyy jääkaapissa pari päivää.


Kesähelteillä muista huolehtia majoneesisalaattien kylmäsäilytyksestä huolellisesti!

Kuvan patongin ohje löytyy täältä. Gluteeniton patonki on täällä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...