lauantai 25. toukokuuta 2013

Kurpitsa-palsternakkapata

Sain aivan ihania palsternakkoja tuliaisina. Olen miettinyt, että mitä niistä voisi tehdä. Ensimmäisenä tein pataa. Yhdistin siihen muitakin lempiaineitani, kuten myskikurpitsaa. Pata on helppo tekoinen ja ruokaisa. Tällä ruokkii talkooporukan näppärästi. Tuplaa tai triplaa ohje tarvittaessa.

Alun perin minun piti laittaa ihan toinen ohje grillaamiseen liittyen. Se tulee kyllä myöhemmin ihan varmasti blogiin. Kevätkiireet painavat ja tänään menemmekin kylvöpuuhiin kasvimaalle. Mukavaa viikonloppua ihanat lukijat!



Kurpitsa-palsternakkapata:

6:lle

2 rkl öljyä
300 g maustamatonta broileria paloina
1 iso tai 2 keskikokoista palsternakkaa kuutioituna
1 sipuli pienehköinä paloina
3 dl myskikurpitsan kuutioita
1 prk valkoisia papuja tomaattimehussa (tai itse keittämiäsi papuja)
400 g tomaattimurskaa
3-4 yleisperunaa
2-3 dl vettä
3 oksaa tuoretta timjamia
2 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kurpitsat, sipuli ja palsternakka. Laita kattilaan. Paista broilerin palat pannulla kauniin värisiksi. Lisää kattilaan. Kuori ja paloittele perunat mukaan. Lisää tomaattimurska, pavut ja vesi. Mausta ja kiehauta. Anna hautua kypsäksi, n. 45-60 min.


Allergiainfo:
  • Vegaaneille sopivan voi tehdä jättämällä broilerin pois.
  • Pavut eivät ole välttämättömiä, jos ne eivät sovi ruokavalioosi.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...