maanantai 27. toukokuuta 2013

Mansikkajuustokakku

Näistä tein pieniä juustokakkusia. Ohje on kuitenkin kokonaiselle kakulle. Se on helppo muuntaa pienemmiksi kakkusiksi. Pohjaa vain tarvitaan vähän lisää. Nämä pikkuiset on  tehty foliovuokiin. Perusohje on sama kuin Snickers-juustokakussa. Rakastan vesihauteessa kypsennettyä juustokakkua, se on niin silkinpehmeää. Mansikka sopii hyvin juustokakun kaveriksi.

Ps. Tuo yksi siivu ei ole väärinpäin. Se vain jostain syystä kuultaa noin hyvin läpi. 


Pohja:

Noin 7,5 dl Digestive-keksejä muruina
1 tl vaniljasokeria
n. 150 g sulatettua voita

Täyte:

400 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1,5 dl sokeria
2 prk creme fraichea (200gr/prk)
1 tl vaniljauutetta
0,5-1 sitruunan raastettu kuori

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Laita irtopohjavuoan (24 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Päällystä vuoka ulkopuolelta huolellisesti foliolta. Juustokakku kypsennetään vesihauteessa, folion on tarkoitus estää pohjan vettyminen.


Murskaa keksit, lisää vaniljasokeri ja voi. Sekoita murumaiseksi. (Tee seosta lisää, jos tämä annos ei riitä vuokasi reunoille hyvin.) Monitoimi-/yleiskoneella tämä käy nopeimmin. Keksit saa myös murskattua esimerkiksi kaulimella. Leivinliinan väliin keksit ja kaulimella koputtelee niitä. Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele pohjaan ja reunoille.

Sekoita juusto tasaiseksi. Lisää creme fraiche, munat yksi kerrallaan, sokeri, vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. Jätä pieni vara keksireunan ja juustomassan väliin.

Laita isoon uunipannuun kiehuvaa vettä ja juustokakku siihen. Nosta uuniin ja paista 40-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on kiinteä, mutta vielä tutiseva. Anna jäähtyä.
 
Kun kakku on jäähtynyt, asettele siihen tuoreita mansikoita kauniisti päälle. (Halutessasi voit tehdä hyytelösokerilla kiilteen päälle.)

Allergiainfo:
  • Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia digestivekeksejä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...