perjantai 10. toukokuuta 2013

Snickers-juustokakku

Tuo yhdistelmä on mietityttänyt minua jo todella pitkään. Nyt kun tuli vieraita, katsoin parhaaksi testata unelmieni juustokakkua. Päälle tein suolattua karamellikastiketta. Yhdistelmä maistui juuri niin ihanalta kuin kuvittelinkin. Tämä on suosikkini juustokakuista tällä hetkellä, niin amerikkalaista, makeaa ja juustomassa on silkinsileää. Yritin muistaa ottaa vaihekuviakin, mutta enhän mä jokaisesta kohdasta sitä huomannut tehdä. Muutama kuva on sentään selventämässä vaiheita.


Kakun kannattaa antaa olla jääkaapissa kuorruttamisen jälkeen noin 6-8 tuntia, niin kuorrutus ei enää valu näin paljoa kuin kuvassa.

Pohja:

Noin 7,5 dl Digestive-keksejä muruina
1 tl vaniljasokeria
n. 150 g sulatettua voita

Täyte:

2 Snickersiä noin 120 g yhteensä
400 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
0,5-1,5 dl sokeria
2 prk creme fraichea (200gr/prk)
1 tl vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Laita irtopohjavuoan (24 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi. Päällystä vuoka ulkopuolelta huolellisesti foliolta. Juustokakku kypsennetään vesihauteessa, folion on tarkoitus estää pohjan vettyminen.




Murskaa keksit, lisää vaniljasokeri ja voi. Sekoita murumaiseksi. (Tee seosta lisää, jos tämä annos ei riitä vuokasi reunoille hyvin.) Monitoimi-/yleiskoneella tämä käy nopeimmin. Keksit saa myös murskattua esimerkiksi kaulimella. Leivinliinan väliin keksit ja kaulimella koputtelee niitä. Kaada muruseos irtopohjavuokaan ja painele pohjaan ja reunoille.
Rouhi Snickersit ja ripottele pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Sekoita juusto tasaiseksi. Lisää creme fraiche, munat yksi kerrallaan, sokeri, vaniljauute. Sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle. (Jätä pieni vara keksireunan ja juustomassan väliin, kuten kuvassa on.)

Laita isoon uunipannuun kiehuvaa vettä ja juustokakku siihen. Nosta uuniin ja paista 40-60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun se on kiinteä, mutta vielä tutiseva. Anna jäähtyä.


Suolattu karamellikastike:

3 dl sokeria
0,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3 rkl voita huoneenlämpöisenä.
1 tl merisuolaa

Mittaa noin kolmen litran kattilaan sokeri ja vesi. Keitä kohtalaisella lämmöllä kunnes seos on kauniin ruskeaa. Seosta ei saa polttaa, mutta sen ei pidä jäädä liian vaaleaksikaan tai kakun maku ei tule tasapainoiseksi. Sokerin pitää olla ihan siinä sopivan ja liian tumman rajamailla. Sekoita välillä ravistamalla. Ota sivuun levyltä ja lisää joukkoon kerma. (Varo, seos kuohahtaa reilusti tässä kohtaa!) Laita takaisin liedelle ja sekoita nyt vispilällä tms. tasaiseksi ja anna kiehahtaa hetki. Lisää joukkoon voi pala kerrallaan. Mausta suolalla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaadat kakun päälle. (Jäähdytä tarvittaessa lisää jääkaapissa.) Kaikkea ei tarvitse kaataa. Osan voit jättää jääkaappiin tiiviiseen astiaan. Kastike säilyy pari viikkoa. Voit tarjota sen lämmitettynä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.

 Ripottele kakun päälle vielä rouhittuja suolapähkinöitä ja halutessasi pursota suklaalla ohuita viivoja sinne ja tänne.

Allergiainfo:
  • Käyttämällä gluteenittomia digestivejä ja gluteenitonta suklaapatukkaa, saat kakusta gluteenittoman.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...