perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kantarelli-jauhelihamuffinit

Kantarelliaika lähestyy taas. Sitä oikein odottaa, että pääsee metsään sienestämään. Aina näkee jotain uutta luonnossa, milloin eläimiä, milloin kasveja. Neitikin on pienestä pitäen kulkenut kanssamme metsäretkillä. Toivottavasti hänestä kasvaa luontoa arvostava ihminen.

Näissä muffineissa on vielä viime kesän satoa. Jauhoton taikina lomailee nyt muutaman päivän. Ihanaa kesää kaikille! 


12 kpl

50 g voita
1/2 sipulista silputtuna
100 g jauhelihaa
paprikajauhetta
ripaus suolaa
1 dl kantarelleja (*pakastimesta, jo kerran paistettuja)
-----
5,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
250 g kovaa juustoa raastettuna (mistä nyt itse tykkäätkin)
0,5 tl suolaa tai oman maun mukaan
pippuria ja yrttejä oman maun mukaan

-----
2,5 dl maitoa
1 kananmuna

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele metallinen muffinipelti, silikoniselle ei tarvitse tehdä mitään. Paperisia kannattaa laittaa pari päällekkäin.

Sulata kattilassa voi ja paista siinä jauheliha sekä sipuli. Lisää joukkoon kantarellit ja paista hetki. (Jos käytät tuoreita kantarelleja, paista ne kypsäksi asti.) Mausta seosta makusi mukaan.

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja juusto. Toisessa kulhossa sekoita maito ja kananmuna. Yhdistä kaikki kolme eri seosta ja sekoita ne hyvin. Jaa taikina muffinipellille. Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Idea muffineihin tuli Leivonnaisia herkkusuille kirjasta.

*Kantarellit kannattaa säilöä pakastamalla. Eli sienet siivotaan ja paloitellaan. Sitten ne laitetaan kuivalle paistinpannulle ja niistä haihdutetaan neste. Sitten kantarellit pakastetaan sopiviin annoksiin.
Sieniaikaa odotellessa:

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...