tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vaahtokarkkimuffinit (-ton versio)

Meille jäi grillaamisesta hieman vaahtokarkkeja. Hetken mietin, että mitä niistä tekisi. Nämä muffinit syntyivät sitten vaahtokarkkien jämistä. Kunhan maltan leipoa vain meille "aikuisille", niin teen tästä myös tavallisen version.



4,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai 1,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl hirssijauhoja, 2 dl riisijauhoja)
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
----
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
2 dl soijavaniljakastiketta (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)
1,5 dl soijamaitoa (tai muuta dieettiisi sopivaa, jos soija ei sovi)

2 dl vaahtokarkkeja paloiteltuna (ruokavalioosi sopivia)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Esivalmistele muffinipelti, voitele ja jauhota tai laita paperisia vuokia muffinipellin koloihin. Vaahtokarkit ovat aika tarttuvaisia, joten helpoimmalla pääsisi käyttämällä silikonista muffinipeltiä.

Sekoita kuivat aineet aivan tasaiseksi. Lisää kuivien joukkoon loput aineet ja sekoita nopeasti. Lisää vaahtokarkit ja sekoita vielä. Jaa taikina muffinsivuokiin. (Tästä tulee tuollaisella tavallisella muffinipellillä 12 kpl.) Paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä.

Vaahtokarkit sulavat melkoisesti, joten kannattaa huolehtia, että ne ovat taikinan peitossa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...