torstai 26. syyskuuta 2013

Vadelmaiset Browniet

Tarvitsin lohtuherkkua ja tiesinkin heti mitä makuyhdistelmää kaipaan. Vadelma ja suklaa, tuo jo aikojen alussa luotu makupari. Niin täydellinen, niin toisilleen tarkoitetut herkut. Kun kaipaat nopeasti hyvää, leivo vain pelkät browniet ilman kuorrutusta. Kun haluat vielä panostaa ja tarjota todellisen makunautinnon, suosittelen tekemään kuorrutuksenkin.

Iltapäivän herkkuhetki lukemisineen, nyt voi rentoutua!


Browniet
n. 16- 20 palaa

100 g tummaa suklaata paloina
100 g tummaa vadelmasuklaata
200 g voita tai maidotonta margariinia
200 g luomuruokosokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
40 g kaakaojauhetta
3 dl vadelmia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka tai laita siihen leivinpaperi. Vuoan koko noin 25 cm x 25 cm.

Sulata liedellä miedolla lämmöllä kattilassa suklaa, rasva ja sokeri. Ota pois levyltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.

Siivilöi yhteen jauhot ja kaakao. Sekoita suklaaseokseen. Lisää joukkoon vadelmat ja sekoita hyvin kevyesti. Kaada vuokaan ja paista 35-40 minuuttia 180 asteessa. Brownien on tarkoitus jäädä tahmeaksi. Anna jäähtyä vuoassa. Tee sitten kuorrutus ja levitä se pohjan päälle. Leikkaa paloiksi. Säilytä jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 15-45 min ennen tarjoamista.


Vadelmasuklaakuorrutus:

1 dl vadelmia
1 rkl sokeria
150 g vispikermaa
100 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata

Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja vadelmat. Kiehauta ja anna hautua 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Rouhi suklaat kulhoot. Siivilöi sitten kuuma kermaseos kulhoon. Painele vielä lusikalla vadelmamassaa, jotta saat kaikki herkulliset aromit mukaan. Sekoita suklaa hyvin kermaan. Anna jäähtyä pari tuntia huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa siihen asti, että se on sopivaa brownien päälle levitettäväksi. 

 Unohdin laskea uunin lämpötilaa edellisen leivonnaisen jälkeen. Omat brownieni ovat hieman liian kypsiä, kannattaa jättää vähän tahmeammaksi.

Allergiainfo:
  • Voit valmistaa browniet maidottomana käyttämällä maidotonta margariinia ja suklaata. Kuorrutuksessa valitse myös maidottomat vaihtoehdot. 
  • Gluteenittoman teet käyttämällä 130 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta tai kokeile tehdä pelkkään maizenaan, sekin voisi toimia. Jos jauhoseoksessa ei ole ksantaania, lisää sitä 1 tl.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...