keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Cheesecake Factoryn juustokakku

Cheesecake Factoryn juustokakut ovat suorastaan legendaarisia Yhdysvalloissa. Täältä niitä kakkuja ei saa, joten on pakko kokeilla itse valmistamista. Kaivoin erilaisia reseptejä ja koostin niistä oman versioni. Amerikkalaiseen makuun tehdyssä kakussa oli niin hurjasti sokeria, että vähensin sitä suosiolla maun silti kärsimättä. Kakkuun olisi helppo tehdä erilaisia makulisäyksiä. Nyt halusin ihan simppelin kakun hillojen kanssa herkuteltavaksi.

 Juustokakku on ihanaa jälkiruokaa tai vaikka lohturuokaa. Sitä on täälläkin tarvittu, kun kaikki ei ole mennyt putkeen. Juustokakulla on kumma taipumus nostaa mielialaa. Kuvassa on pienempi juustokakku kuin ohjeella syntyy, itselle syötäväksi ei tohdi koko annosta tehdä. :)

 Pohja:
4 dl Digestive-keksimuruja
50 g voisulaa tai margariinisulaa
1 tl kanelia

Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Laita uuniin syvä uunipelti, jossa on pari senttiä vettä.

Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Nosta vuoka folion päälle ja taivuta folio vuoan ympärille vettä eristämään. Murskaa keksit, sekoita joukkoon voisula sekä kaneli. Levitä keksimurska ohueksi kerroksi vuoan pohjalle sekä reunoille. Kerroksesta tulee tosiaan ohut ja korkeutta reunoilla olisi hyvä olla noin 5 cm. Laita vuoka pakastimeen odottamaan.

Täyte:
600 g tuorejuustoa
150 g creme fraichea
2 dl sokeria
5 isoa kananmunaa
2-3 tl vaniljauutetta  (vanilja-aromia tai vaniljasokerikin käyvät, maistele koska on tarpeeksi)

Kuorrutus:
150 g creme fraichea
2 tl sokeria

Sekoita juusto, creme fraiche ja sokeri notkeaksi ja ilmavaksi seokseksi. Parhaiten se sujuu sähkövatkaimella. Riko munat isoon lasiin, jotta saat ne sekoitettua. Lisää sitten munat sekä vaniljauute juustomassaan. Sekoita tasaiseksi. Ota vuoka pakastimesta ja kaada massa siihen.

Nosta kakku uunipellille ja paista 240 asteessa 12 minuuttia. Vähennä sitten uunin lämpöä 175 asteeseen ja paista niin kauan, että kakussa on kaunis väri ja se on kiinteytynyt, noin 50 minuuttia. Juustomassa nousee jonkin verran paiston aikana ja saattaa halkeillakin. Massa kuitenkin laskeutuu takaisin alas paiston jälkeen.

Ota pois uunista ja vesihauteesta, folio kannattaa poistaa, koska sisällä on todennäköisesti vähän vettä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä. Sekoita kuorrutuksen aineet, kun kakku on jäähtynyt melkein huoneenlämpöiseksi. Jäähdytä sitten vielä vähintään neljä tuntia jääkaapissa. Muista peittää jääkaappiin laitettava kakku esim. foliolla.

Irroita kakku vasta jäähtymisen jälkeen ja aseta tarjolle.

 Allergiainfo:
  • Kakusta voi tehdä gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä. Lisää joukkoon enemmän voita tai margariinia, koska gluteenittomat digestiivit ovat koostumukseltaan aika kuivia.
  • Vähälaktoosiseen valitse vähälaktoosisia maitotuotteita, laktoosittomaan laktoosittomia.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...