perjantai 4. lokakuuta 2013

Gluteenittomat karjalanpiirakat

Älkää heti tuomitko ulkonäöltä näitä piirakoita, en vaan ole maailman lahjakkain ja kärsivällisin rypyttäjä. Eikä neidin apu auttanut tässä yhtään, tosin hauskaa meillä taas oli. Näissä piirakoissa on hyvä maku ja ne on suht helppo tehdäkin, kunhan vain on hellävarainen taikinan kanssa.


Riisipiirakat:

18-25 kpl

Täyte:
2 dl puuroriisiä
1,2 l vettä
1 rkl maidotonta margariinia
0,75 tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon riisi. Keitä kypsäksi, sekoittele välillä. Kun riisi on kypsää, mausta margariinilla ja suolalla. Anna jäähtyä. (Puuroa saattaa tulla vähän liikaa, sen voi mainiosti syödä puurona marjojen kanssa.)

Taikina:
3 dl vettä
2 tl psylliumia
2 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
1 dl tattarijauhoja
0,5 dl tapiokatärkkelystä
1 dl riisijauhoa
ripaus suolaa

Sekoita vesi ja psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää loput aineet, sekoita taikinaksi ja anna levätä 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Käytä leipomisessa runsaasti tavallisia maissijauhoja (tai tattarijauhoa) apuna. Jaa taikina osiin ja kaulitse ne kevyellä otteella ohuiksi piirakkapohjiksi. Laita pohja leivinpaperin päälle pellille. Lusikoi haluamasi määrä puuroa ja rypytä piirakat. Paista 250 asteessa 12-18 minuuttia.

Voitele vedellä tai maidottomalla margariinilla paiston jälkeen. Anna jäähtyä leivinliinan alla.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...