Onnistuin useampaan kertaan unohtamaan tryffelimassan. Milloin se oli liian pitkään jääkaapissa ja milloin lämmitin sitä uudelleen liian kauan. Yritin muotoilla käsin kylmästä massasta hattuja - ei olisi kannattanut. Ne näyttivät ihan siltä itseltään...
En vielä heittänyt pyyhettä kehään, vaikka mieli olisi tehnyt. Lämmitin vielä kerran tryffelimassan ja jäähdytin sen huolella, muutaman minuutin välein massaa tarkistaen. Viimeinkin hatut näyttivät melkein siltä kuin halusinkin. Ehkä niistä tulee enemmän mieleen Harry Potterin lajitteluhattu kuin varsinainen velhohattu, mutta pääasia on halloweeninen fiilis - edes etäisesti.
Pohjana on suklaiset pikkuleivät
Tryffeli:
200 g tummaa suklaata, voi käyttää maustettua, minulla oli appelsiinin makuista
1,5 dl vispikermaa
15 g voita tai margariinia
Kiehauta kerma, lisää kuumaan kermaan suklaa paloina sulamaan. Sekoita joukkoon rasva ja sekota massa tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja lopuksi jääkaapissa. Tarkkaile massaa vähän väliä ettei se kovetu liikaa.
Pursota sopivan kokoisella (mulla oli 12 mm) pyöreällä tyllalla nokare massaa hatuksi. Annoksesta riittää noin 25-30 hatun pursottamiseen. Ripottele päälle kaakaojauhetta siivilän läpi. Koristele haluamallasi tavalla. Minulla on hatuissa oranssiksi värjättyä sokerimassaa "nauhana".
Tasaisemmat ja kauniimmat hatut syntyvät valmiista suklaakaramelleista, jos sattuu silmiin osumaan valmiita sopivan näköisiä konvehteja. Hermotkin saattavat säästyä, jos on samanlainen tohelo kuin allekirjoittanut.