keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Suklaiset pikkuleivät

Tein keksipurkkiin täytettä tällä kertaa suklaakeksien muodossa. Meillä tarvitaan edelleen ekstraenergiaa. Häpeän tunnustaa, mutta kofeiinilla ja pienellä makealla palalla sitä saa paljon päiväkaffeella. Neiti-parka on yhä valvonut yöt vatsavaivojen vuoksi. Tällä menolla ei tarvitse halloweenia viettääkseen pukeutua naamiaisasuun, sitä kun näyttää zombilta jo luonnostaan...

Taikina on helppotekoinen ja mukava käsiteltävä. Kauliminen sujuu ja keksit pitävät hyvin muotonsa. Maku on suklainen ja täyteläinen. Rakenne rapsakka, mutta kuitenkin vähän pehmeä. 


Suklaiset pikkuleivät
n. 80-90 kpl

375 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
---
225 g huoneenlämpöistä voita tai maidotonta margariinia
300 g sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
55 g tummaa kaakaojauhetta

Sekoita  jauhot, suola ja leivinjauhe sekaisin. Vatkaa loput aineet keskenään kuohkeaksi seokseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Sekoita taikina hyvin sekaisin. Jaa taikina kahtia ja kiedo kelmuun. Anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi muutama uunipelti. Kaulitse jauhojen avulla taikina noin 5 mm vahvaksi. Sudi päältä pois vehnäjauhot tai ne näkyvät paiston jälkeen. Ota muotilla haluamiasi kuvioita. 

Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia. Kypsät keksit ovat reunoilta kiinteitä ja keskeltä vielä vähäsen pehmeitä. Paistoaika riippuu uunista sekä pikkuleipien koosta. Anna jäähtyä hetki pellillä ja sitten ritilällä loppuun.






Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...