keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Appelsiini-taatelikakku

Ollakseni rehellinen, minua on laiskottanut keittiössä, laiskottanut todella pahasti. Tunnustan, että meillä on syöty omien rajojemme mukaan noutoruokaa sekä miehen ja minun ruokavalioon on tällä viikolla kuulunut nuudelit. Mutta eihän nuudelit epäterveellisiä ole, eihän? Niitä tehdessähän ripotellaan ne kivennäisaineet ja vitamiinit niistä pikkupusseista päälle... ;)

Nyt alkaa pikkuisen näkymään valoa kokkausrintamalla. Suunnitelmissa on pyöräyttää leivoksia itsenäisyyspäiväksi sekä tehdä pieniä suolapaloja. Saattaapi pääruoaksikin valmistua eräs Wellingtonin versio.

Nyt julkaistavasta ohjeesta minun piti tehdä hieno kuvitettu versio, mutta plääh, en ole jaksanut. Ehkäpä vielä ennen joulua saan sen muutettua sellaiseksi. Antakaa anteeksi laiskotteluni.

Tämän postauksen pääsanoma on, että kokkailun ja leivonnan pitää olla hauskaa! Siitä ei saa tehdä itselleen pakkopullaa. Hyvällä omatunnolla voi käyttää kaupan valmistuotteita tai vaikkapa hakea hampurilaiset joskus. Yleensä olen ollut se pullantuoksuinen (suklaan..) äiti, mutta nyt alkuviikosta on asia ollut toisin. Laiskotelkaa rakkaat lukijani, jos siltä tuntuu ja nauttikaa elämästä!


Tässä samassa ohjeessa on kahden kakun ohjeet. Nämä kakut yhdistämällä ja tekemällä tiikerikakkumaisia raitoja, saa aikaan herkullisen ja raikkaan kakun. Tai oikeastaan kakkuja tulee joko yksi tosi iso tai kaksi normaalikokoista.

Taatelikakusta tulee ihanan kostea ja pehmeä. Haluan keittää taateleita pitkään ja hartaudella, jotta soseesta tulee pehmeää ja lempeää.

Taatelikakkutaikina:
1 pkt taateleita + 3,5 dl vettä
200 g voita tai maidotonta margariinia
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaviiliä tai soijajogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
3,5 dl vehnäjauhoja

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä, keitä hitaasti ilman kantta, jotta neste haihtuu. Lisää voi kuumaan seokseen sulamaan. Anna jäähtyä hetken. Soseuta sauvasekoittimella tarvittaessa.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja sooda. Lisää sokeri-munavaahtoon kermaviili ja jauhot. Lopuksi lisää taateli-rasvaseos. Sekoita varoen yhteen. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin tunti. 

Appelsiinikakku:

200 g voita tai maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiinimarmeladia
1 sitruunan raastettu kuori

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää vuorotellen jauhot ja appelsiinimarmeladi sekä sitruunankuori. Paista 175 asteessa 1 tunti vuodellussa ja jauhotetussa vuoassa (sitruunankuoren voi sekoittaa myös jauhojen joukkoon).

Yhdistelmä:
Voitele ja korppujauhota kaksi vuokaa (tai yksi tosi iso). Levitä kakkutaikinoita kerroksittain vuokiiin. Nostele taikinaa vuokien keskeltä haarukalla aaltomaisesti, jotta saat raidat kakkuihin. Paista 175 asteessa tunnin verran tai kunnes kokeiltaessa ei tikkuun tartu taikinaa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...