lauantai 14. joulukuuta 2013

Syntinen suklaakakku

Ylpeys - olet tehnyt tämän täydellisyyden ihan itse!
Ylensyönti - tämä kakku on niin ihanaa, että sitä ottaa vaan lisää vaikkei jaksaisikaan.
Ahneus - haluat vieläkin vähän lisää.
Himo - himoitset kakkua, jos tiedät sitä olevan jääkaapissa.
Kateus - olet kateellinen, jos näet jollakin tätä kakkua.
Laiskuus - et halua tehdä muuta kuin ottaa kakkupalan sekä kahvia ja nauttia siitä paikoillasi.
Viha - olet vihainen, kun joku muu on syönyt viimeisen palan.
Tässä koko selitykseni päärynäiselle suklaakakulle.

Pohja
150 g voita
150 g tummaa suklaata
1 tl vaniljauutetta
0,25 dl ruokakermaa
---
150 g vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
200 g fariinisokeria
---
2 isoa tai 3 keskikokoista kananmunaa
150 g creme fraichea

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma ja vanilja. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja fariinisokeri. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisuklaaseos. Lisää myös munat sekä creme fraiche. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 60-75 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa rauhassa.


Kostutus ja täyte

3-4 rkl päärynälikööriä, makusi mukaan
0,75 dl vettä

1-2 dl suklaapäärynähilloa

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kevyesti vesi-päärynälikööriseoksella. Levitä jokaiseen väliin hilloa. (Jos kakulla ei ole tarvettä säilyä montaa päivää, voit laittaa väleihin myös kermavaahtoa.) Kostuta myös päällimmäinen kerros, älä levitä siihen enää hilloa.

Voit kokeilla myös Grand Marnier likööriä kostuttamiseen ja aprikoosihilloa täyttämiseen.



Ensimmäinen kuorrutus
Koska suklaata ei voi koskaan olla liikaa, tässä kakussa on kaksi kuorrutusta...

125 g rouhittua tummaa suklaata
125 g kuohukermaa
25 g glukoosisiirappia/hunajaa
1 rkl voita

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kattilassa kerma, siirappi sekä voi. Kaada seos suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä puolisen tuntia, sitten jääkaapissa toinen mokoma. Seoksen pitäisi olla hieman kastiketta vahvempaa, mutta kuitenkin helposti päälle kaadettavaa ja levitettävää.

Levitä kuorrute kakun päälle ja anna sen asettua tunnin verran huoneenlämmössä tai jääkaapissa, jos käytit kermavaahtoa.

 Kuvassa kuorrutus numero kaksi.

Toinen kuorrutus
100 g tummaa suklaata (osa voi olla maitosuklaata)
150 g kuohukermaa
1 rkl glukoosisiirappia/hunajaa
150 g voita huoneenlämpöisenä

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja siirappi. Kaada kuumana suklaan päälle. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sitten sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi pienissä erissä joukkoon.

Anna kakun maustua viileässä kuvulla peitettynä useampi tunti. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän viileässä säilytettynä. Ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua, tarjoile kermavaahdon kanssa.
 
 Ripaus ylellisyyttä syötävän lehtikultakoristelun muodossa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...