lauantai 18. tammikuuta 2014

Kanansiivet ja Hoi-Sin-maapähkinädippiä

Sarjassamme keskellä yötä kokkailtua ja kuvailtua. Miksi aina, kun kuvittelet, että nyt herkutellaan jollain Neidiltä kielletyllä, niin lapsukainen valvoo, valvoo ja valvoo. Parhaasi yrittäen laitat lapsen rutiinin mukaan nukkumaan, niin silti sieltä sängystä kuuluu ennen pitkää huhuilua. Ikävä kyllä se ei ole ikkunan takaa helmipöllön ääntä, vaan sirkeäsilmäinen lapsukainen se siellä huutelee. Tai sitten kuuluu käytävästä ennen pitkää tapsuttelua ja kukas se sieltä saapuukaan. Vinkkinä kerron, että suklaalevyä ei kannata työntää paidan selkämykseen piiloon, ei ainakaan liian pitkäksi aikaa.

Jospa palataan ohjeeseen. Tuo Hoi-Sin-maapähkinädippi on niin hyvää! Rakastan sitä kevätkääryleiden, grilliluiden tai kanansiipien kaverina. Usein teen kahta dippiä, toinen on Hoi-Sinia ja toinen on hapanimelää dippiä.




Kanansiivet

Kun valmistan siipiä dippien kanssa syötäväksi, pitäydyn vain perusmausteissa. Suolaa, pippuria, ehkä paprikaa tai chiliä tai chipotlea hierotaan pintaan pari tuntia ennen kypsennystä. Anna maustua jääkaapissa.


Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen uuniin laittamista. Paista 250 asteessa 25 min tai pakkauksen ohjeen mukaan.


Hoi-Sin-maapähkinäkastike
1 rkl öljyä
0,5-2 valkosipulin kynttä murskattuna 
0,75 dl hoisin-kastiketta (Blue Dragon)
1 rkl sokeria 
1 tl chilitahnaa 
1 rkl kalakastiketta
0,5-1 dl kanalientä 
vajaa kourallinen maapähkinöitä, kuorittuina, ei suolaa

Paista öljyssä valkosipulia minuutti. Lisää Hoi-Sin, sokeri, kalakastike, chilitahna, kuumenna hetki. Laimenna kanaliemellä kunnes on koostumukseltaan mielestäsi sopivaa. Paista kuivalla pannulla maapähkinät. Rouhi ne ja lisää kastikkeen joukkoon.
Kastike säilyy hyvin pari päivää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Pähkinät ovat parhaimmillaan tuoreina lisättyinä.






Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...