torstai 20. helmikuuta 2014

Mustikka-maitosuklaaleivokset

Tässä on teille jotain aivan ihanaa, kaunista ja herkullista. Mustikka on usein valkosuklaan parina, mutta se toimii erinomaisesti myös maitosuklaan kanssa. Leivonnainen näyttää paljon vaikeammalta kuin se on. Täytteet ovat yksinkertaiset ja hieman ylellisyyttä ulkonäköön tulee suklaakoristeella, joka valmistetaan temperoimattomasta suklaasta.



Pohja
200 g jauhoja
2 rkl tomusokerimaista vaniljasokeria (Dansukker) tai tomusokeria sekä vaniljansiemeniä tangosta raaputettuna
100 g margariinia tai voita 
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
2 rkl kylmää vettä

Sekoita kulhossa jauhot ja vaniljasokeri. Nypi joukkoon 50 g margariinia. Nypi niin kauan, että koostumus on hiekkamaista. Lisää sitten loppurasva ja nypi taikina sellaiseksi hernemäiseksi rakenteeltaan. Sekoita kananmuna, sitruunanmehu ja -kuori sekä vesi erillisessä kulhossa sekaisin. Lisää jauhoseoksen joukkoon ensin puolet ja sitten vähitellen niin paljon, että saat muodostettua taikinasta pyöreän pallon. (kaikki neste ei välttämättä mene taikinaan.) Laita taikina muovin sisälle ja anna sen levätä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.


Voitele metalliset leivosvuoat 18-24 kpl, koosta riippuen. Jaa taikina palloiksi ja kaulitse ne parin millin vahvuisiksi. Laita vuokiin, reuna saa tulla hieman yli, se trimmataan vasta paistamisen jälkeen. Nosta vuoan pakastimeen tunniksi. 

Huom! Taikinaa ei saa venyttää vuokiin, sillä sitten se takuulla kutistuu uunissa. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia. Ihan vinkkinä, älä vastaa puhelimeen, kun sinulla on näiden leivospohjien paistaminen kesken...

Täyte 1
150-200 g mascarponea
maun mukaan mustikkahilloa

Sekoita mustikkahillo mascarponen joukkoon. 

Täyte 2
200 g kuohukermaa
100 g maitosuklaata

Kiehauta kerma ja kaada maitosuklaan päälle. Anna jäähtyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa, mielellään yön yli.

Suklaakoristeet
Sulata suklaa vesihauteessa 45 asteiseksi. Sekoita tasaiseksi ja levitä pellille tai marmorilevylle ohueksi levyksi jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Kun suklaa on jäähtynyt, työnnä lastalla ohuita lastuja. Koske niitä mahdollisimman vähän sormilla. Laita leivinpaperin päällä tms ja nosta jääkaappiin. 

Kasaaminen
Pohjat
täytteet 1 ja 2
tuoreita mustikoita
tomusokeria
suklaakoristeet

Laita pohjan päälle tasainen kerros mascarponetäytettä. Tee suklaatäytteestä lusikoiden avulla kauniit pallot. Nosta pallero ensimmäisen täytteen päälle. Ripottele mustikoiden päälle hieman tomusokeria ja nostele ne suklaatäytteen ympärille. Kruunaa leivos suklaakoristeella.

Idea leivokseen Jan Hedhiltä, toteutus on hieman erilainen.

Allergiainfo
  • Munaton ja gluteeniton versio syntyy käyttämällä Bebe-leivosten pohjia. Muista tarkistaa muiden raaka-aineiden valmistusaineet.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...