torstai 13. helmikuuta 2014

Pieniä ideoita Ystävänpäivään

Ystävänpäivä on perjantaina. Minulla on teille muutama pieni idea, jotka sopivat kiireen keskellä valmistettavaksi. Oikein kiireinenhän tietenkin saa aina mutista, että ystävänpäivä on amerikkalaista hapatusta, jonka Posti toi Suomeen kortteja ja postimerkkejä myydäkseen. Me "jokajuhlapöffelit" voimme tehdä ystävänpäiväksi ihan helppojakin juttuja ilahduttamaan aamiaisella.


Vadelmaiset sydänkeksit

10-12 kpl

125 g voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
0,75 dl sokeria
1 keltuainen
1 tl vaniljauutetta
3 dl vehnäjauhoja
(1 rkl kylmää vettä tarvittaessa)
---
1 dl paistonkestävää marmeladia (vadelma/mansikka)

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leivinpaperoi yksi pelti. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen sekä vaniljauute. Vatkaa ne sekaisin rasva-sokeriseokseen. Sekoita joukkoon jauhot. Jos taikina on kovin murenevaa hetken sekoittamisen jälkeen, lisää joukkoon vesi, jotta saat taikinan pysymään kasassa.  

Pyörittele taikina tangoksi ja leikkaa kymmeneen osaan. Pyörittele palat palloiksi ja laita ne pellille, jätä kekseihin väliä. Taputtele noin sentin vahvuisiksi ympyröiksi. Paina pieni sydänmuotti keskelle noin puoleen väliin. Nosta muotti pois ja irroita sitten varovasti veitsellä sydämen sisältä taikina, muista jättää pohja keksiin. (Tästäkin olisin voinut ottaa vaihekuvan, mutta arvatkaa vaan mitä kello oli, kun näitä leivoin...) Sydämistä pois otetusta taikinasta saat vielä pari keksiä tehtyä. 

Laita vadelmamarmeladi pieneen pursotinpussiin tai muuhun tukevaan muovipussiin. Pursota hilloa sydämeksi kekseihin. Paista 180 asteessa 17-23 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin kullankeltaisia. Anna jäähtyä pellillä.

Teepussit

teepusseja
pahvia
kaksipuoleista teippiä tai paperiliimaa

Kehtaan tunnustaa, että meillä juodaan välillä pussiteetä. Ei sitä ruokablogistinkaan tarvitse aina laiskuuksissaan hifistellä. Tylsiä etikettejä voi hyvin itse tuunata ja varsin nopeasti sekä helposti.

Irroita teepusseista etiketit. Leikkaa pahvista tai vahvasta paperista pieniä sydämiä. Leikkaa kaksi sydäntä per pussi. Levitä liimaa tai teippiä toiselle puolelle, laita lanka väliin ja paina toinen puolikas pääälle. Kirjoita haluamiasi tekstejä sydämiin. (Kirjoittamisen voit tehdä tietenkin jo leikkaamisenkin jälkeen.) Kaikille vanhemmille toiveuni on oma tekstini:
Jos kuvasta ei saa selvää, niin siinä lukee Treffit illalla? Lastenhoitaja on hankittu. Ihana unelma, joka ehkä vielä joku päivä tulee todeksi.

Olen nähnyt tämäntapaisia netissä surffaillessani, en vaan muista enää missä, ehkä Martha Stewartilla. Toteutus on oman pään mukaan.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...