keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Mojito-juustokakkuset

Kevät tulee (juujuu. tulee tulee, uskokaa minua, älkää noita pakkaslukemia ulkona) ja mieli halajaa ihanan raikkaita herkkuja. Mojito puolestaan tuli mieleeni, kun Neitokainen oli erittäin ihanalla uhmaikäisellä päällä. Meidän talossamme kuuluu painokas Ei useammin kuin kyläilevän teinipojan suusta Ihan sama, joka sekin tuntuu olevan varsin yleinen lausahdus. (Kokeilkaa vaikka ja kysykää teiniltä, että mitä haluat ruoaksi... Takaan sen, että kaksi kertaa kolmesta kuulet vastauksena sanat ihan sama.) Niin, olisin tosiaan mielelläni juonut sen mojiton tai vaikka kaksikin Neidin kanssa väiteltyäni nukkumisen ja syömisen tarpeellisuudesta. Mutta päädyin kuitenkin minulle ominaisempaan versioon ja yhdistin mojiton makuja juustokakkuun.

Sanan kakku käyttö taitaa olla liioiteltua. Liivatteet olivat lopussa, joten päädyin tekemään pieniä annoskakkuja. Kiva vaihtoehto itseasiassa. Jos on paljon samanlaisia juomalaseja, on kiva joskus rakentaa juustokakku näinkin juhliin tarjolle. 


Ohjeesta tulee neljä jälkiruoka-annosta. Jos teet tästä juustokakun, nelin- tai kuusinkertaista annos ja lisää juustomassaan 3-4 kiehuvaan veteen sulatettua liivatetta. Muista liottaa liivatteet kylmässä vedessä ensin.

Mojitosiirappi

50 g sokeria
0,5 dl vettä
1 lime (mehu ja kuoriraaste)
muutama oksa minttua
0,5 dl vaaleaa rommia

Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä pari minuuttia. Sammuta levy. Lisää joukkoon limen mehu ja kuoriraaste, mintun lehdet sekä rommi. Anna makujen tekeytyä ainakin vartin verran. 

Pohja

3 Digestive-keksiä murskattuna (jos käytät gluteenittomia, laita keksejä 5)
2 rkl sulatettua voita tai margariinia

Murskaa Digestivet ja sekoita joukkoon sula rasva. Jaa neljään annosvuokaan. Painele kevyesti pohjalle.

Juustokakku

50 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
mojitosiirappi

Sulata miedolla lämmöllä vesihauteessa/mikrossa valkosuklaa. Anna jäähtyä hetken verran. Lisää sitten joukkoon vispikerma. Vatkaa tasaiseksi ja lisää sitten joukkoon tuorejuusto sekä jäähtynyt siirappi. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Juustoa joutuu ihan kunnolla sekoittamaan ennen kuin siitä saa kaikki klompit pois. 

Lusikoi juustomassa pohjien päälle ja koristele raastetulla limen kuorella. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua. 


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...