keskiviikko 27. elokuuta 2014

Cola burger

Halusin jotain hyvää ja vähän erilaisempaa juhlistamaan True Bloodin vihoviimeistä jaksoa. Mietin ensin erilaisia lousianalaisia ruokia, mutta mikään ei innostanut. Sitten ajattelin True Bloodia ja mieleeni tuli Merlotte's. Baari, suolatikkuja, Cocista ja hampurilainen oli ajatusketjuni kulku. Sitten menin keittiöön kokeilemaan ajatuksiani. Hampurilaisesta tuli niin mehevä, että nenäliinojen lisäksi tv-nautinnossani tarvitsin vielä ison kasan servettejä.

Maun salaisuus ei tällä kertaa 100% lihaa oleva pihvi. Ehei, ei sinne päinkään. Pihvissä on suolatikkuja, Coca-colaa ja kananmunaa, lisäksi pihviä valellaan grillikastikkeen ja Cociksen seoksella. Hämmästyttävää kuinka maistuvaa siitä tulee.


Cola burgerit

4-6 pihviä

700 g hyvää ja vähärasvaista naudanjauhelihaa
1 dl sokerillista Coca-colaa
20 kpl suolatikkuja murskattuna
1 iso kananmuna
2 lirausta Worcester-kastiketta
2 lirausta punaviinietikkaa
2 rkl ketsuppia
suolaa, chiliä ja pippuria maun mukaan

Valeluun
0,5 dl Coca-colaa
0,5 dl grillikastiketta (käytin Hunt's -merkkistä)

Kiehauta valeluun tarvittava Cocis ja grillikastike. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta sivuun odottamaan.

Murskaa suolatikut ja kaada päälle Cocis. Anna turvota muutama minuutti. Lisää joukkoon kananmuna, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin huolellisesti taikinaksi. Muotoile pihveiksi ja grillaa tai paista kypsiksi. Sudi välillä päälle valelukastiketta.

Kasaa hampurilainen haluamillasi täytteillä. Meillä oli ihan kaupasta ostetut sämpylät (hyi minua, en ole ehtinyt leipomaan, liikaa tekemistä sienien kanssa...), cheddaria siivu, pekonia, vähäsen ketsuppia, sipulia, salaattia ja tomaattia, amerikkalaisia maustekurkkuja sekä lisäksi kotitekoisia etikkajalapenoja. (Jalapenojen resepti tulossa myöhemmin.)

Jos teet maidottomana, jätä pois cheddar. Pihvit saa tehtyä gluteenittomana käyttämällä gluteenittomia pretzeleitä, ainakin Glutanolla on Bretzeln-nimisenä. Muista tarkistaa myös kastikkeiden raaka-aineet.

Yritän päästä sinuiksi uuden läppärini kanssa. Pahoittelut vähistä kuvista postauksessa, minun pitää ratkoa vielä muutama ongelma, jotta homma lähtisi toimimaan kunnolla.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...