perjantai 19. syyskuuta 2014

Pulled pork kuppikakut

Joskus on mukava huijata makuaistia. Kun näkee kuorrutetun kuppikakun, maha alkaa odottamaan makeaa herkkua, ei suolaista. Luvassa tällä kertaa on kuitenkin iloinen yllätys makuaistille. Sopivan suolaista kuppikakkua, täytteenä mehevää pulled porkia (tai kanaakin voi käyttää), tuorejuustosta tehty kuorrute sekä kaiken kruununa tippa tai kaksi grillikastiketta.


Kuppikakut ovat helppotekoisia, ei mitään kikkailuja ja jos on pulled porkia valmiina, ovat ne vielä nopeita valmistaakin. Kaupastakin saa nykyään monelta eri valmistajalta pulled porkia, jos ei halua itse sitä valmistaa. Loput annoksesta voi hyvin syödä perinteisesti sämpylän välissä tai  käyttää omaa lemppariini, pizzaan.

Pulled pork kuppikakut

8 kuppikakkua

3 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja (tavallisia, ei tärkkelys)
2 tl leivinjauhetta
0,5 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl ruohosipulisilppua/jalapenosilppua
1 kananmuna
2 dl maitoa tai kermamaitoseosta
75 g sulatettua voita tai margariinia
---
1-2 dl valmista Pulled porkia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhotoa muffinipelti tai laita pellille paperiset vuoat (2 päällekkäin).

Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri, suola sekä maustesilppu ja toisessa kulhossa kananmuna, maito ja rasva. Yhdistä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa, jotta saa parhaan mahdollisen rakenteen. Jaa muffinipellille taikinaa reilu ruokalusikallinen, laita päälle nokare pulled porkia ja peitä possu taikinalla.


Paista 200 asteessa noin 20-27 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Kuorrutus

vaihtoehto 1:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
2-3 rkl paholaisen hilloa tai muuta chilihilloa
ripaus korianteria ja chipotlea

Sekoita kuorrutuksen ainekset yhteen ja pursota kuppikakun päälle.

Vaihtoehto 2:

200 g omaa lempituorejuustoasi

Notkista juusto sekoittamalla ja kuorruta kuppikakut sillä.

Koristele halutessasi grillikastikkeella. Säilytä jääkaapissa. Kuppikakut voi pakastaa ilman kuorrutusta. Kakkuset voi tarjota myös kokonaan ilman kuorrutetta.

Makuaistin huijausta, eikö? 

Tavallisesta valmiiksi maustetusta tuorejuustosta saa jämäkämmän kuorrutteen kuin hillolla maustetusta, varsinkin jos hillo on yhtään löysemmän sorttista. Pulled pork kuppikakuista olen nähnyt amerikkalaisilla sivustoilla monia erilaisia versioita. Tämä on niistä suomalaistettu versio. Olen vähentänyt sokerin määrää paljon sekä lisännyt vähän mausteita. 



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...