sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Suklainen kahvikakku

Oldies but goldies. Joskus sitä vaan vanha kunnon kahvikakku (tai kuivakakku, miksi kukin näitä kutsuukaan) maistuu niin hyvältä kahvikupposen kera. Suklaalla mehevöitettu ja tomusokerillla hunnutettu kakku kelpaa vieraillekin.


Suklainen kahvikakku

200 voita tai maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouheena, maidotonta tarvittaessa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota n. 1,8 litran vetoinen kuivakakkuvuoka. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suklaa. 

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna kerrallaan vatkaten. Lisää taikinaan vanilja. Sitten jauhosuklaaseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa, kumoa sitten. Jäähdytä loppuun ja koristele tomusokerilla.

Kuvassa näkyy kuinka ihanasti suklaarouhe kosteuttaa kakkua. 

Ohje on alunperin Pirkan käsialaa.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...