perjantai 10. huhtikuuta 2015

Juustopekonidippi

Minun piti julkaista tässä kohtaa joku aivan ihana kakkuohje, mutta en kaikesta päätellen ole toipunut vielä pääsiäisen rumbasta. Herkullinen kakkuni on nyt uunissa kuivumassa ihaniksi korpuiksi. Tämä vinkkinä: jos kakkupohjasi tuntuu kuivalta, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja kuivaa se noin 80-100-asteisessa uunissa korpuiksi. Ne sentään säilyvät tulevat syödyiksi edes joskus, toisin kuin kuiva kakku, tai ainakin syöntiaikaa on reilusti enemmän. Nyt tyydyn tylsästi toistamaan itseäni ja jatkaamaan lempiherkuttelutavallani - dippailulla.

Voisin syödä melkein joka päivä vietnamilaisia kevätkääryleitä, mutta jotta en kyllästy niihin, on syytä vaihdella aina välillä herkuttelujaan. Tuorejuustoa, pekonia ja cheddaria kun yhdistää, ei voi tulla muuta kuin hyvää. Sen verran tuhti herkku, ettei tätä kannata joka ilta tehdä tai vararengas kehittyy vyötärölle. Pst. Dippiä kannattaa kokeilla myös leivän päällä!



300 g hyvää tuorejuustoa
0,5 dl cheddaria pienenä muruna
1 pkt pekonia
1 kevätsipuli
1/2 paprikasta
0-2 jalapenoa, serranoa tai oman makusi mukaista chiliä
valkosipulia maun mukaan
1 rkl korianterisilppua
0,25 tl jeeraa
0,25 tl jauhettua korianteria
jauhettua chiliä maun mukaan
2 tl limen mehua
liraus Worcesteria
pari tippaa tabascoa
Srirachaa maun mukaan

Paista pekoni rapeaksi ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä. Silppua hienoksi sipuli, paprika, chili ja valkosipuli ja murusta cheddar sekä jäähtynyt pekoni.  Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja lisää sen joukkoon kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Tarjoile mm. suolakeksien kera.

Tarkista gluteenittomalle leipoessasi kastikkeiden sopivuus. Gluteenittomat pretzelit sopivat mainiosti dipattaviksi.


Tällä viikolla olen askarrellut paljon. Häpeän tunnustaa, mutta joulukortit ovat jo melkein valmiina... Lisäksi olen tehnyt kransseja. Tässä meidän uusi kevätkranssi:
Olen jo aiemminkin tuskaillut kranssitarvikkeiden löytämisen kanssa. Ihana mökki, muratit ja kranssinpohja löytyi kranssit.fi .nettikaupasta. Linkki vie heidän sivuilleen. Taas kerran kyse omista shoppailuista, mutta kerron nyt teillekin hyvästä ja nopeasta verkkokaupasta.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...