tiistai 28. helmikuuta 2017

Pullapitat, laskiaistiistain pikapostaus

Olen tässä viime päivinä miettinyt, että miten toimisi pitaleivän malli laskiaispullassa. Tänään viimeinkin ehdin testailemaan tätä mallia. Ja kappas vaan, sehän toimii. Pulla on paljon helpompi syödä. Täytteen määrä suhteessa pullaan on miellyttää minua itseäni enemmän ja rakennekin on jotenkiin mukavampi. Nämä pitää muistaa ensi laskiaisena!


Taikina
12 kpl

2,5 dl lämmintä ( maks. 42 astetta) maitoa tai vettä
kuivahiivaa hieman yli puoli pussia
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl voisulaa tai nestemäistä maidotonta margariinia (Keiju)
6,5-7 dl erikoisvehnäjauhoja
kardemummaa maun mukaan

Mittaa kaikki ainekset jonkin sekoitusmasiinan kulhoon ja anna koneen hoitaa työt. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa, jos taikinasta ei muodostu palloa. Käsin aikaa menee tuplaten. Peitä leivinliinalla ja anna nousta noin pari tuntia. (Jos käytät tuorehiivaa, pidä huoli siitä, että veden lämpötila ei ylitä 37 astetta.)

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele pötköksi ja leikkaa 12 yhtäsuureen palaan. Pyöritä palat pulliksi. Taputtele litteämmiksi. Laita leivitetylle alustalle ja anna kohota 10 minuuttia. Käännä ylösalaisin ja taputtele noin sentin vahvuiseksi pitaleivän näköiseksi leipäseksi. Laita pellille ja anna nousta 10 minuuttia. Paista 225 asteessa kypsäksi. Palavat nopsasti, ole tarkkana. Anna jäähtyä.

Leikkaa halki

 Täytä muodostunut tasku hillolla/mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Ripottele päälle tomusokeria ja herkuttele!

Pst. Jos teet maidottomaksi, nesteenä voi käyttää vettä. Jos teet vegaanille, täytä soijakermasta tehdyllä vaahdolla tai vastaavalla valmisteella. Muista tarkistaa margariini soija-allergikon varalta, jos teet sellaiselle.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...