torstai 10. lokakuuta 2013

Vuoripizza eli mountain pie

Tämän herkkupalan näin joskus Kuuluisissa kuppiloissa. Ajatus oli mielenkiintoinen ja kokeilin tietenkin valmistaa pizzaa mountain pien tapaan. Muutaman vuoden se on jo kuulunut meillä syötäviin herkkuihin. Joskus teen kevyemmän version ja upotan täytteeseen huomattavan määrän kasviksia, toisinaan käytän jauhelihaa ja joskus laitan kanaakin. Täytteeseen voi siis käyttää haluamiaan pizzatäytteitä.

 En edes unelmoi siitä, että tällainen pizza syötäisiin kerralla. Viipale kerrallaan ja masu täyttyy yllättävän nopeasti. 

Näytän nyt kuvina vuoripizzan valmistuksen. Pohjana käytin taas tätä pohjaa.  Pohjasta riittää kahteen vuoripizzaan. Jauhelihan joukkoon laitoin samasta linkistä löytyvää tomaattikastiketta ja annoin sen muhia tovin verran hellalla.

Voitele vuoka (kork. 4-5 cm, halkaisija n. 25 cm). 

Kaulitse taikina ja levitä se vuokaan. Leikkaa reunoilta pois ylimääräiset.

Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja vähäsen mozzarella-juustoraastetta. Juustoraastetta kannattaa laittaa vähän väliä täytteen joukkoon, se sitoo sitä yhteen mukavasti. Laitoin myös paistettuja kirsikkatomaatteja tähän väliin. (Tein tomaatteihin pienet reiät, paistoin ne öliiviöljyssä ja maustoin suolalla, pippurilla sekä basilikalla.)


Sitten kerros jauhelihaa. Yhteen pizzaan menee noin 400 g. Voit käyttää haluamiasi täytteitä.

Sitten lisää juustoa. Sitä saa olla runsaamminkin kuin minä laitoin.


Ja toista täytekerrokset. Päälle vielä juustoa. Laita täytettä ihan niin paljon kuin tohdit.

Paista 225 asteessa kypsäksi. Aika vaihtelee 15-30 minuutin välillä. Riippuu täytteistä ja paksuudesta, niin täytekerroksen kuin pizzapohjankin. 

Hyvää ruokahalua!


Allergiainfo:
  • Gluteeniton pizzapohja on täällä.
  • Käytä maidottomaan versioon soijajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...