sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Baileys-muffinit

Haluan ainakin uskoa, että en ole ainoa, joka on ollut huonomuistinen leipoessaan. Tein näitä ihania maallisen kolminaisuuden muffineita (kahvi, suklaa ja Baileys) kahteenkin kertaan ihan vaan huolimattomuusvirheen vuoksi. Maistelinkin tyytyväisenä satsia numero yksi. Sitten kun aloin tekemään Neidille puuroa, huomasin mikrossa olevan yhä edelleen jotain. Olin unohtanut lisätä rasvan muffineihin, mutta eipä se haitannut tahtia. Söin sitten hyvällä omatunnolla hyvin vähärasvaisia muffineita ja tarjosin vieraille ehdat versiot.

Itse muffinissa hallitseva maku on Baileysin. Suklaa ja kahvi tuovat siihen syvyyttä. Jos haluaa alkoholittoman version, pitää Baileys kiehauttaa ennen kuorrutteen valmistamista.

Baileys-muffinit
12 kpl

200 g vehnäjauhoja
50 g tummaa kaakaojauhetta siivilöitynä
200 g sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 isoa kananmunaa
ripaus suolaa
0,5 tl ruokasoodaa
0.75 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1,5 dl kahvia
0,5 dl Baileysia

Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa ja lisää sitten loput. Sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Tästä tulee keskikokoinen muffinipellillinen. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Tuntuvat kokeiltaessa joustavilta ja tikkuun ei jää taikinaa, jos sillä kokeilee.


Kuorrutus

n. 4 dl tomusokeria siivilöitynä
1 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
1 rkl nestemäistä margariinia
1-2 rkl kahvia
1-2 rkl Baileysia
muutama tippa vaniljauutetta

Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella sopivan vahvuiseksi kuorrutteeksi. Lisää nestettä sen verran, että saat haluamasi vahvuuden. Voit pursottaa tai vaikka ihan vaan valuttaa kuorrutteen muffineihin. Koristele esimerkiksi kahvipavuilla.  Säilytys huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.


Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...