sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Energiapallot

Neljänkympin kriisi se vaan pahenee. Voin kertoa, että ei ole kiva huomata kymmenittäin harmaita hiuksia samaan syssyyn sen tosiseikan kanssa, että hiusten värjääminen aiheuttaa minulle paljon ihottumaa. Tuli hieman epätoivoinen olo peilin edessä - pakkasihottumaa kasvoissa, kolmen sentin tyvikasvu ja sitten vielä vielä ne harmaat (oikeastaan vitivalkoiset) paksut jököttävät hiukset. Sohvalla asiaa surkutellessani miehelleni, en ajatellut yhtään kenelle asiaa valitin. Armaani kommentoi hyväntahtoisesti - Suu kiinni siellä sohvalla. Terveisin kaksikymppisenä kaljuuntunut. Samantien tajusin oman turhamaisuuteni ja suorastaan hölmöyteni. Okei, myönnetään, ei se harmaantuminen ja hiusten värjäämisen lopettaminen nyt maailman loppu ole, vielä minulla sentään on hiukset päässä.

Kriiseillessä on hyvä taas korjata syömisiään joulun jäljiltä ja palata takaisin terveellisemmälle linjalle. Suklaakonvehti kahvin kanssa korvaantuu terveellisemmällä pallerolla. En tule varmaan enää toimeen ilman päivittäistä energia-annosta pienen herkun muodossa. Näitä on niin kiva kehitellä lisää ja laittaa erilaisia aineksia eri patukoihin tai palleroihin. Tosin kaikissa peruspohja on melko samanlainen, paljon pähkinöitä. Niin on näissäkin, tosin valinnaisuus on isompi kuin monessa muussa ohjeessani. Monta raaka-ainetta voi vaihtaa toiseen, joten näitä palleroita voi tehdä niin keliaakikko kuin maitoallergikkokin.


15 palleroa

50 g juoksevaa hunajaa
2-3 rkl kookosöljyä
100 g manteli- tai maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
20 g proteiiinijauhetta (maitojauhetta hätätapauksessa)
2,5 dl sattumia (pähkinöitä, siemeniä, kuivahedelmiä tai -marjoja)
50 g kaura- tai spelttihiutaleita (tai riisi tai ruis tai tattari)

Sekoita hunaja, nestemäinen kookosöljy, pähkinävoi ja vaniljauute hyvin notkeaksi seokseksi. Hienonna sattumia aika pieniksi. Esimerkiksi pinjansiemenet olivat jo liian isoja. Sekoita sattumat, proteiinijauhe sekä hiutaleet hunajaseoksen joukkoon. Puristele noin 3 cm halkaisiljaan oleviksi palloiksi ja laita kiinteytymään jääkaappiin.

Yhdessä pallerossa on noin 110 kcal, sattumista riippuen. Proteiineja noin 4 g, hiilihydraatteja 10 g ja rasvaa 15 g. Kovin kevyttä kamaa nämä eivät ole, mutta nyt ei ole tarkoituskaan. Sen sijaan on ajatuksena saada näistä energiaa kiireisenä päivänä nopeasti. Luvut ovat vain suuntaa antavia, koska jokainen valitsee itse omat suosikkinsa raaka-aineiksi.


4 kommenttia:

 1. Minä lopetin (punaiseksi) värjäyttämisen muutama vuosi sitten kun kyllästyin värien aiheuttamaan kirvelyyn ja juurikasvuun. 40 v ja ensimmäiset harmaat tulivat samassa paketissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen väri toi minullekin ongelmia - kirvelyä ja ihottumaa. Aiemmin ruskeaksi värjäyttäminen ei tehnyt mitään ihmeempää. Nyt vähän punaista tehosteeksi ja hiusteni värjäysura päättyy tähän. Joku raja pitää olla kauneuden eteen kärsimisessäkin.

   Poista
 2. Nooh, ite aloin harmaantua kaksnelosena... nyt ohimolla vitivalkoinen alue ja loput ruskeanharmaanloskanväriset värjään ruskealla, aina kun tulee harmaa moottoritie jakaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä olet alkanut harmaantua ajoissa, jos niin voi sanoa. Mulle iski kaikki samaan syssyyn - allergia värille, harmaat ja ikääntymisen lähestyminen. Onneksi pystyn nauramaan omalle kriisilleni. :)

   Poista

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...