tiistai 17. helmikuuta 2015

All in suklaakakku

Hiihtolomavieraita, nelikymppisiä, ihania ja rakkaita ihmisiä, niistä on meidän päivät tällä hetkellä tehty. Kiirettä piisaa sekä touhua ja tohinaa, lasten naurua ja iloa. Lahjoja ja juhlia samassa hässäkässä. Ensimmäinen erä ihan ikiomaa juhlakakkuani kertoo yhden lempiraaka-aineeni. Suklaata, suklaata ja vielä enemmän suklaata! Koristelu tehdään helposti omilla lempisuklaapatukoilla. Joskus enemmän on parempi. Meneehän se niin ikävuosissakin?
Reunoilla tummaa suklaata rouheena. Päällä Twix, Snickers, Mars, Daim sekä konvehteja,

Pohja 

150 g voita
150 g tummaa suklaata
1 tl vaniljauutetta
0,25 dl ruokakermaa
---
150 g vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
200 g fariinisokeria
---
2 isoa tai 3 keskikokoista kananmunaa
150 g creme fraichea

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele ja jauhota 20 cm halkaisijaltaan oleva vuoka.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Sekoita joukkoon kerma ja vanilja. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja fariinisokeri. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voisuklaaseos. Lisää myös munat sekä creme fraiche. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunin alatasolla 60-75 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa rauhassa.

Täyte appelsiinivaniljacurdia n. 1-2 dl

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata (osa voi olla maitosuklaata)
150 g kuohukermaa
1 rkl glukoosisiirappia/hunajaa
150 g voita huoneenlämpöisenä

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja siirappi. Kaada kuumana suklaan päälle. Anna jäähtyä noin huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sitten sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi pienissä erissä joukkoon

Täyttäminen ja koristelu

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. Täytä yksi väli appelsiinivaniljacurdilla ja toiseen väliin myös curd, mutta pikkuisen myös kuorrutusta, noin pari isoa lusikallista. 

Levitä loput kuorrutuksesta päälle. Painele reunoille suklaarouhetta ja asettele päälle paloiteltuja suklaapatukoita. Anna olla hetken jääkaapissa maustumassa.


Luonnollisesti minulle tuli vieraiden kanssa viime hetken paniikki, joten kuvat eivät ole mitenkään ihmeellisiä.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...