tiistai 19. toukokuuta 2015

Suklainen porkkanakakku

Tiedättekö mikä on äärimmäisen ärsyttävää? Olet kuvannut monta ihanaa ruokaa ja sitten sijoittanut kameran muistikortin paikkaan tuntemattomaan. Ette uskoisi kuinka monta kaappia ja paikkaa kerkesin kääntämään ylösalaisin korttia etsiessäni. Rasittavinta siinä oli se, että aina laitan muistikortit yhteen ja samaan paikkaan. Mutta ei, se ei ollut paikassaan vaikka kuinka etsin. Tänään löysin sen viimeinkin laatikosta, johon joskus laitan läppärini. Koneeni oli siis päättänyt sylkäistä kortin ulos laatikossa ollessaan. Enhän minä vahingossakaan sitä ollut voinut painaa ulos, en toki.

Tämä kakku on siltä ajalta, kun meillä oli ylitarjontaa porkkanasta. Rakastan porkkanakakkua ja suklaata, joten miksipäs ei niitä voisi yhdistää. Tuloksena oli ihanan suklainen ja mehevä suklaakakku.


Suklainen porkkanakakku

6-7 dl hienoa porkkanaraastetta
3 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
4 kananmunaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl kaakaota
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran vetoinen kakkuvuoka. Siivilöi yhteen kaakao, jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita yhteen porkkanaraaste, sokeri, öljy, kananmunat ja jogurtti. Lisää jauhoseos ja sekoita taikinaksi. Kaada vuokaan ja paista uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten jäähtymään.

Kuorrute

100 g tuorejuustoa
50 g voita
0,25 dl kaakaota
4,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta (tai 2-3 tl vaniljasokeria)

Siivilöi yhteen tomusokeri ja kaakao. Vatkaa tuorejuusto ja voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon loput aineet ja vatkaa sen verran, että seos on kuohkeaa ja tasaista. Kuorruta kakku jäähtyneenä ja koristele suklaalastuilla.


Terveisiä Chililästä ja kasvatustouhuista

Kasvihuoneprojekti alkaa olemaan viimeistelyä vajaa valmis. Säiden herrat ja pyhäpäivät ovat hieman hidastaneet tahtia. Chilit muuttavat huomenna ulos. "Ruukuttamisessa" piisaa hommia vai mitäs tykkäätte?
Koko tämä läjä odottaa uusia asukeita. Viisi taimea olen jo saanut laitettua kasvamaan ämpäreihin ja laatikkoon. Multaa ja kasvatusturvetta on aika monta säkkiä odottamasssa pihalla.

Habanero Brown Large viihtyy ämpärissään hyvin. Tarvitsee vaan pian lisää valoa. Toivottavasti ilma ihan oikeasti lämpenee huomenna. On meillä pakkasvahtikin, mutta mieluummin menisi ilman lämmitystä. Harsollahan taimet aluksi suojataan liialta auringonpaisteelta (jos sitä näkyy).

Aurora kukkii jo innokkaasti.

Kurpitsoiden kanssa olen pian pulassa. Toivottavasti viikonloppuna pääsee kasvimaalle tosi hommiin.

Päivänsinet tykkäävät kukkia jo. Toivottavasti säät sallivat ulosistuttamisen aiemmin kuin perinteisenä kesäkukkien istutuspäivänäni, kesäkuun kymmenentenä. Kevät on niin inspiroivaa ja ihanaa aikaa!

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...