sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Krooninen huono omatunto ja kuolaa näppiksellä (ohjeena teeleipäset)

Elämän ruuhkavuodet ovat antaneet meille parastaan ja pahintaan. Olen iltaisin jo kolmeen kertaan alkanut kirjoittamaan postausta Neidin nukahtamisen jälkeen, mutta tuloksena on ollut koneen viereen nukahtanut äiti, joka on kuolannut pöydälle ja näppikselle. Onneksi en ole vahingossa julkaissut tälläistä pää-näppiksellä-siansaksa-postausta. Joskus sitä vaan pitää myöntää itsellensä olevansa väsynyt ja antaa armoa vaikka omatunto kolkuttaisikin. Niinpä olen sitten keskittynyt perheeseen ja arkielämään vähän aikaa voimia kerätäkseni. Kaikki muu on saanut olla hetken rauhassa. 

Tällä hetkellä keräilemme vieläkin voimia. Neiti korvatulehduksen kera, minä flunssan kourissa. Päässä kolkuttaa Neidin lausahdus tulevista synttäreistä - Äiti, muista sitten, että kaikki ihastelevat sitä Elsa-kakkua, minkä sinä teet. Heh, ei mitään pieniä paineita tyttäreni asettanut minulle. Kaikki ideat otetaan vastaan! Tällä hetkellä ei ole oikein postin kulkuunkaan luottaminen, joten joudun aikamoisen haasteen eteen, jotta voin toteuttaa Neidin toivomat Frozen-juhlat. Onneksi olen jotain rekvisiittaa jo löytänyt ja ideoinut aika lailla leivonnaisiakin. Hopea-valkoinen joulukoristelaatikko pelastaa paljon lumihiutaleineen ja tähtineen. Joskus on hyötyä siitä, että on joulupöffeli! 

Mutta jospa siirtyisin asiaan. Ohje on tällä kertaa hyvin helppo ja lyhyt. Meidän perheen arkilausahdus tällä hetkellä. Ruoan on oltava helppoa ja nopeaa. Lämmin leipänenkin voi olla hyvin nopea, kun muistetaan vanhat kunnon teeleivät.


Sconesit eli teeleipäset

7 dl jauhoja
1-2 rkl sokeria
60 g voita tai maidotonta margariinia
3,5 dl maitoa tai kermaa+maitoa, tarvittaessa kauramaitoa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Nypi yhteen jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja rasva. Lisää maito ja sekoita nopsasti taikinaksi. Kaulitse noin 1-2 cm levyksi. Ota muotilla n. 5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Aseta vierekkäin leivinpaperoituun vuokaan (n. 25 cm x 25 cm). Yhdistä varoen lopputaikina ja ota niin paljon ympyröitä lisää kuin vain suinkin saat. Paista n. 16-20 minuuttia tai kunnes leipäset ovat kypsiä. Tarjoile lämpiminä esimerkiksi juuston tai hillon kanssa.
Ennen paistoa.

Mmmm. Uunilämpimiä, niin makoisia.

Näihin tulee voin ja leivinjauheen ansiosta kiva rakenne.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...