maanantai 19. joulukuuta 2016

Briejuustokakku viikunahillolla

Olen aina rakastanut ja tulen varmasti aina rakastamaan brien, piparkakun ja viikunahillon yhdistelmää. Minulle on jo pidemmän aikaa tullut olo, että haluan jalostaa tämän kolminaisuuden kakkumuotoon ja nimenomaan juustokakuksi. Mietintä ja testivaihe sujuivat hyvin nopeasti. Tulos on omaani ja testiryhmäni makua varsin tyydyttävä. Kermainen, pehmeä maku yhdistettynä piparkakun rapeuteen ja viikunahillon ihanaan aromiin on juuri sopivaa. Kakku valikoitui joulupöydän jälkiruoaksi kertaheitolla.


Pohja

200 g piparkakkuja (gluteeniton/kananmunaton tarvittaessa)
100 g voisulaa 

Täyte

200 g brietä
2 dl vispikermaa
400 maustamatonta tuorejuustoa
(sokeria oman maun mukaan, jos haluaa)
1 liivatelehti + tilkka vettä

Päälle

Vaniljaista viikunahilloa 2-3 dl (linkki vie blogissa aiemmin julkaistuun reseptiin)

Tee viikunahillo ajoissa tai käytä kaupan viikunahilloa.  Laita brie pakastimeen noin 30-60 minuutiksi. Ota se pois pakastimesta ja raasta se. Laita kattilaan vispikerma ja brieraaste. Kuumenna sekoittaen kattilassa niin kauan, että brie sulaa. Voi olla, että osa kuoresta jää sulamatta, siksi brie kannattaa raastaa. (Pakastaminen helpottaa raastamista.) 

Anna briekerman jäähtyä. Sulata voi ja murskaa piparit. Yhdistä piparit ja voi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20-22 cm) pohjalle. Painele piparimurskaseos pohjalle. Voit tehdä vähän reunojakin, jos haluat. Kakun makuun sopii aika paksu pohja. 

Laita liivatelehti likomaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja briekerma yhteen. Sulata lionnut liivatelehti kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana juustomassaan koko ajan vatkaten. Laita juustomassa pohjan päälle. Voit muotoilla massan pikkuisen reunoille nousevaksi, niin saat hillon hyvin kakun päälle. Levitä päälle lopuksi hillo. Laita kylmään ainakin neljäksi tunniksi.

Huomioita: Älä yhdistä tuorejuustoa liian kuumaan briekermaan tai tuorejuusto sulaa. Voit tehdä kakusta munattoman käyttämällä kananmunattomia piparkakkuja. Gluteenittomaan käytä gluteenittomia piparkakkuja. 


Piparkakkujen murskaamisen ei tarvi olla ihan niin justiinsa, vähän isompiakin sattumia voi olla.2 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommenttien vastaamisessa voi olla paljonkin viivettä, pahoittelen.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...