torstai 9. maaliskuuta 2017

Juustokakkukeksit

Näiden keksien idea lähti siitä, että halusin kokeilla miten juustokakkumassa toimii ilman kananmunaa. Mietin pienen hetken verran, että millä saisin massaan jämäkkyyttä. Sitten päähäni pälkähti, että perunajauhoja lisätään marjapiirakoihin. Hetken verran vielä ajateltuani asiaa, päädyin Maizenaan. Olin niin onnellinen, kun homma toimi. Täysikokoinen juustokakku on vielä kokeilematta, mutta tarkoituksena on leipoa kokonainen juustokakkukin, kun on sopivasti aihetta ja syöjiä.


Keksitaikina

7 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
---
225 g voita tai maidotonta margariinia (hopeinen Sunnuntai, t.sin. Keiju) huoneenlämpöisenä
3 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
n. 1 dl maitoa tai muuta ruokavalioon sopivaa maitovalmistetta, kuten kaura tai soija

Yhdistä kuivat aineet jauhoista suolaan. Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljauute, soijamaito ja jauhot. Lisää maitoa varoen, lisää sitä niin kauan, että saat hyvän taikinapallon. Minulla meni koko desi ja vähän ekstaarikin. Liikaa ei kannata taikinaa sekoitella tai vaivata, se sitkistää tällaisen taikinan rakenteen. Kiedo kelmuun ja anna levätä pari tuntia jääkaapissa.

Täyte

En ole nyt ihan varma, että riittääkö täyte koko satsiin. Tein osasta taikinaa neitoselle supersuklaisia suklaamurupikkuleipiä. Arvatkaapa vaan, että oliko Neiti hyvin onnellinen!

100 g tuorejuustoa
100 g creme fraichea
sokeria maun mukaan
2 tl Maizenaa
vaniljasokeria

alle ja päälle paistonkestävää vadelmamarmeladia

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Voitele ja jauhota matalia vuokia. Niitä tarvitaan aika paljon, satsista tulee noin 40 pohjaa ainakin. (Pahoittelen edelleen, että en tiedä tarkkaa määrää. Kunhan teen näitä taas, päivitän ohjeeseen paremmin kappalemäärät.)

Pyörittele taikina palloiksi. Paina vähän litteämmäksi varsinkin keskeltä. Siihen on tarkoitus saada kuoppa. Laita taikinapohja vuokaan. Tiputa pohjalle vähäsen vadelmamarmeladia, sitten päälle lusikallinen juustotäytettä. 

Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes pikkuleipä on kypsä. Anna jäähtyä. Laita marmeladia vielä päälle. 

Tuorejuustoja ja creme fraichea voi korvata vastaavilla soijatuotteilla niin halutessaan. Saatat kaivata silloin lisää jotain makuainetta tai ainakin vaniljaa enemmän. Jos valmistat soijattomana, tarkista margariinin valmistusaineet, jos käytät margariinia.



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...