tiistai 4. huhtikuuta 2017

Suklainen karamellijuustokakku

Hyvää kannattaa odottaa. Näin tälläkin kertaa. Minulla on ollut muutamakin juhlan aihe, mutta en ole voinut aiemmin tehdä itselleni kakkua. Niinpä sitten kakkuun tuli ängettyä kaikki, mitä mieleni teki. (Suomentajan huomautus: lähti lapasesta taas kerran...) Kakussa on karamellia, suklaata, suklaapatukoita ja suklaamurupikkuleipiä. Suklaa oli ehkä pääteema ja karamellia hain täydentämään makua. Kakku on yllättävän helppotekoinen, vaikka siinä on pari kerrosta.


Suklainen karamellijuustokakku
(halk. 18 cm 6-8 annosta)

Pohja
100 g suklaamurupikkuleipiä, gluteenittomia tarvittaessa
n. 40 g voisulaa

Kerros 1

1 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
75 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä + tilkka vettä
1 Mars-patukka* rouheena
5 Lindor-kuulaa (tai 2 Mars-patukkaa) rouheena

Kerros 2

1,5 dl kinuskikastiketta + ripaus suolaa (1,5 dl kermaa + 1,5 dl fariinisokeria, keitä kunnes paksunee ja maistuu hyvältä. Mausta ripauksella suolaa)
200 g tuorejuustoa
75 g creme fraichea
0,5 dl vispikermaa
vaniljasokeria maun mukaan
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä + tilkka vettä

Koristeita sen mukaan mitä itse haluat


Valmistusohje

Murskaa keksit. Lisää joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Valmista helppo kinuskikastike. 1,5 dl kermaa + 1,5 dl fariinisokeria, keitä kunnes paksunee ja maistuu hyvältä. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä. (Voit käyttää myös valmista kastiketta.) Laita kattilaan suklaa ja 1 dl kermaa. Sulata suklaa miedolla lämmöllä niin kauan, että sulaa ja sekoittuu kermaan. Anna jäähtyä.

Laita runsaaseen kylmään veteen likoamaan 4 liivatelehteä. Laita kulhoon täytteen 1 tuorejuusto, creme fraiche ja suklaakerma. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Mausta maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Ota kaksi liivatelehteä, purista niistä vesi pois. Sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon. Lisää suklaarouhe ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada vuoan päälle. Nosta jääkaappiin.

Valmista täyte 2. Laita kulhoon creme fraiche, tuorejuusto, vispikerma, kinuskikastike (älä laita kaikkea kerralla, tarkista maku välillä ettei mene liikaa). Vatkaa tasaiseksi. Lisää makusi mukaan sokeria ja vaniljasokeria. Ota kaksi liivatelehteä, purista niistä vesi pois. Sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon. Tarkista maku. Kaada täyte kaksi varoen vuokaan suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä yön yli (noin 8 tuntia). Irrota varoen vuoasta. Koristele halusi mukaan.


*Mars sisältää kananmunaa, mutta kopiopatukoissa on ilman kananmunattomia versioita, mutta ne saattavat sisältää kananmunaa. Meillä käytettiin Pirkan versiota, kun tiesin, että Neiti ei tule tuota syömään. Pirkan patukka on merkitty saattaa sisältää kananmunaa merkinnällä. Mars sisältää myös ohramallasta, joten keliaakikolle valmistettaessa valitse joku muu suklaapatukka, esim. Daim.



Ps. Jauhoton taikina on viimeinkin Instagramissa



Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...