lauantai 6. heinäkuuta 2013

Grillatut ja täytetyt jalapenot

Halusin vaihtelua jälleen kerran grilliruokiin. Tämä vaihtelu jää kyllä listalle, sen verran loistavaa herkkua näistä tuli. Tuorejuusto taittaa tulisuutta ja pekoni tuo mehevyyttä.



10 isohkoa jalapenoa
1 pkt pekonia

täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus jeeraa ja korianteria
0,5-1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan

Puolita jalapenot. Pyri jättämään niihin kanta. Ota siemenet pois. (Hyvä kikka on käytää omenaporaa. Työnnä pitkittäin siemenet irti jalapenon yläpäästä alkaen.) Testaa jalapenon tulisuus, jos sitä on liikaa omaan makuusi, liota niitä hetki kylmässä vedessä. Kuivaa liotuksen jälkeen.

Sekoita täytteen ainekset ja laita täyte vahvaan muovipussiin. Leikkaa pussista kulma pois. Pursota täytettä jalapenon puolikkaaseen. Kierrä puolikas pekonin pala jalapenon ympärille. Jalapenojen grillaus sujuu helpoimmin halsterin avulla. Asettele jalapenot halsteriin ja laita halsteri hyvin kiinni. Grillaa niin kauan, että pekoni tulee rapeaksi. Kääntele vähän väliä halsteria.

Huom!  Chilit voi myös valmistaa ilman lihaa. Avaa chili varovasti yhdellä viillolla ja poista sen kautta siemenet ja pursota täyte sisälle. Tällöin voi laittaa tuorejuuston joukkoon vaikka cheddaria antamaan makua.

Harvinaisten sairauksien päivä ja kookossuklaapatukat

Tänään vietetään harvinaisten sairauksien päivää jo yhdettätoista kertaa. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoa harvinaisista sairauksista. ...